Αντιδράσεις σε μειονοτικά μέσα ενημέρωσης της Θράκης, προκάλεσε μια άσκηση του Στρατού σε ορεινό οικισμό. Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν στελέχη της μονάδας καταδρομών που εδρεύει στο χωριό Γλαύκη της ορεινής Ξάνθης, να πραγματοποιούν ασκήσεις.

Οι φωτογραφίες τους δείχνουν δίπλα στο νεκροταφείο του οικισμού με τον οπλισμό τους. Όπως σχολιάστηκε, ίσως η ενέργεια αυτή, από ειδικές δυνάμεις, αποτελεί ένα κακό συμβολισμό και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως απόπειρα εκφοβισμού σε περίοδο έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Διασκεδάζει τις εντυπώσεις ο Στρατός

Πάντως, πηγές του Δ’ Σώματος Στρατού, όπου ανήκουν οι στρατιωτικές μονάδες, αναφέρουν στο tvxs.gr ότι επρόκειτο για προγραμματισμένη εκπαίδευση με πορεία της τοπικής μονάδας που περνά μέσα από τον οικισμό και προσθέτουν ότι στο τέλος της πορείας έγινε αναπαράσταση ενός μικρού “επεισοδίου”, που θεωρείται πολύ συνηθισμένη ενέργεια.

Παρόλο που οι στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, οι στρατιωτικές πηγές αποκλείουν κάθε περίπτωση πρόκλησης προς τον τοπικό μειονοτικό πληθυσμό. Σημειώνουν ότι οι σχέσεις των στελεχών με τον τοπικό οικισμό είναι άριστες και ότι η παρουσία ένστολων είναι πολύ συχνή και συνηθισμένη από τους κατοίκους.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια