Σε μια απαράδεκτη δήλωση γεμάτη στερεότυπα και ρατσισμό σε βάρος των αναπήρων προέβη ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε συνέντευξή του στο «Κυριακάτικο Βήμα».

Ειδικότερα για την σημερινή κατάσταση των καλλιτεχνών λόγω της πανδημίας ο γνωστός ηθοποιός έκανε έναν άστοχο παραλληλισμό, παρομοιάζοντας την κατάστασή του με αυτή των ανθρώπων με αναπηρία και να δηλώσει ότι οι καλλιτέχνες νιώθουν σαν ανάπηροι και δεν μπορούν να εργαστούν.

Τα ανάπηρα άτομα φυσικά και μπορούν να εργαστούν, παρ’ όλο που η πολιτεία διαχρονικά τους αποκλείει από την ισότιµη συµµετοχή τόσο στην κοινωνία όσο και στο εργασιακό περιβάλλον. Ο γνωστός ηθοποιός όμως αναπαρήγαγε όλα αυτά τα στερεότυπα που θέτουν τους ανθρώπους με αναπηρία στο περιθώριο και τους κάνουν να βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια