Απεγκλωβίστηκαν από την ΑΣΟΕΕ οι φοιτητές που είχαν παραμείνει μέσα, μετά τη νέα έφοδο της αστυνομίας νωρίς το απόγευμα.Ύστερα από πορεία αλληλεγγύης, που ξεκίνησε από τη Βικτώρια οι φοιτητές βγήκαν έξω από το κτήριο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν όλοι μαζί συμβολική πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Πολυτεχνείο επί της Πατησίων.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ απρόκλητα, μία μόλις ημέρα μετά το περιστατικό με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο και σημάδευε ευθεία φοιτητές και μικροπωλητές. Στο βίντεο ομάδα αστυνομικών που βρίσκεται πιο μπροστά προκαλεί τους φοιτητές και τους βρίζει. Την προκλητικότητα των αστυνομικών αποτυπώνει βίντεο που μας έστειλε σπουδαστής, ο οποίος ήταν μέσα εκείνη την ώρα.

ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΣΟΟΕ ΤΩΡΑ

Αστυνομικός βγάζει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, σήμερα ΜΑΤ μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ ρίχνουν δακρυγόνα, προσαγάγουν, χτυπούν πόρτες και τρομοκρατούν. Την ίδια ώρα κάποια άλλα ΜΑΤ δέρνουν πολίτες στα νησιά. Νιώθετε ασφαλείς; https://bit.ly/37T6M1u

Gepostet von 3point magazine am Dienstag, 25. Februar 2020

 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας αποχώρησαν στη συνέχεια από την είσοδο, ωστόσο συγκεντρώθηκαν στους διπλανούς δρόμους και πίσω από το κτήριο. Το αποτέλεσμα ήταν οι φοιτητές που έβγαιναν να περνούν από εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο, κατά τον οποίο έγιναν ορισμένες προσαγωγές.

Τελικώς, χάρη στην αλληλεγγύη οι φοιτητές απεγκλωβίστηκαν και διαδήλωσαν με τους συναδέλφους τους. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των φοιτητών και πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΓΑΔΑ στις 5 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια