Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την τήρηση των μέτρων καταγράφηκε χτες το βράδυ, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν πάει η ώρα 9, ομάδα αστυνομικών κατευθύνθηκε προς την πλατεία Λάππα όπου βρισκόταν ένα ζευγάρι εφήβων και προχώρησε σε μία ακραία επίδειξη αυταρχισμού, ασκώντας βία σε μία κοπέλα.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές όπως φαίνεται και στο βίντεο το οποίο δημοσιεύει ο 902 που ανέδειξε το θέμα, φορούσαν κανονικά τις μάσκες τους, ενώ ακόμη εκείνη την ώρα δεν είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί αντί ενός τυπικού ελέγχου πέταξαν κάτω τη μαθήτρια, τη γύρισαν ανάποδα, της πέρασαν χειροπέδες(!) και προχώρησαν στη συνέχεια στην προσαγωγή της. Το αυταρχικό γεγονός εξόργισε τους περαστικούς που έσπευσαν στο σημείο και φώναζαν «ντροπή» προς τους αστυνομικούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις, 27 προσαγωγές και τραυματισμοί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια