Μια σημαντική καταγγελία για την απόκρυψη κρούσματος κορωνοϊού στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος που βρίσκεται στην περιοχή του Καρά Τεπέ έφερε στη δημοσιότητα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Σύμφωνα με αυτή «το σούπερ μάρκετ λειτούργησε κανονικά την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Παρασκευή διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα, χωρίς καμία ενημέρωση σε εργαζομένους και κοινό με ξεκάθαρη πρόθεση να συνεχίσει να κερδοφορεί βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία!

Αίσθηση προκαλεί ότι παραβιάστηκαν μέχρι και τα υποτυπώδη πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αφού ούτε καν απολύμανση στους χώρους του καταστήματος δεν έγινε, απόδειξη ότι είναι αδίστακτοι απέναντι σε εργαζομένους και κοινό.Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζει η εργοδοσία είναι τα πρωτόκολλα του κέρδους.

Είναι ανησυχητικό ότι την ίδια ώρα που ανακοινώναμε προχτές την αύξηση κρουσμάτων σε χώρους εργασίας, δουλεύαν συνάδελφοι μας και ψώνιζε κόσμος σε μια επιχείρηση που συνειδητά απέκρυψε κρούσμα!

Από που και ως που η εργοδοσία αντικατάστησε τον αρμόδιο φορέα σε βάρος των εργαζομένων και αποφάσισε για την λειτουργεία του καταστήματος χωρίς να έχει υπάρξει απολύμανση του χώρου;

Από που και ως που η εργοδοσία δεν ενημερώνει για τα κρούσματα τους εργαζομένους;

Από που και ως που η εργοδοσία προχωράει σε ιχνηλάτηση και κρίνει από μόνη της, ποιοι και πόσοι συνάδελφοι θα βγουν σε προληπτική καραντίνα;

Απαιτούμε:

• Την άμεση απολύμανση σε όλους του χώρους του καταστήματος. Με έξοδα της εργοδοσίας να γίνουν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζομένους.

• Να παραμείνει κλειστό το κατάστημα μέχρι την εμφάνιση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ. Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά για εκείνες τις ημέρες που δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στην εργασία τους.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.
• Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη».

 

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Αγρινίου: 30 νέα θετικά δείγματα, πέντε κρούσματα στο προσωπικό

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια