Από ποιους άραγε ξυλοκοπήθηκε ο δημοσιογράφος του OPEN, Αντώνης Μανιώτης; Το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κανάλι φρόντισε έντεχνα να το αποσιωπήσει, καθώς αυτοί που ξυλοκόπησαν τον Μανιώτη ήταν αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική ρεπόρτερ, με χρόνια θητείας στο MEGA, κατά την εισαγωγή της στο θέμα απέφυγε να αναφερθεί στους υπεύθυνους της επίθεσης, λέγοντας μόνο ότι “… ο ρεπόρτερ του OPEN, Αντώνης Μανιώτης δέχτηκε αναίτια επίθεση την ώρα που κάλυπτε το ρεπορτάζ”.

Στη συνέχεια ακολούθησε απόσπασμα με μαρτυρία για το περιστατικό από τον ίδιο τον Α. Μανιώτη, όπου και πάλι όμως δεν υπήρχε αναφορά στους δράστες της επίθεσης: “Δέχτηκα χτυπήματα από πίσω στην πλάτη, με έριξαν κάτω και με κλωτσούσαν. Σήκωσα τα χέρια μου ψηλά κι έλεγα ότι είμαι δημοσιογράφος- δημοσιογράφος. Τότε σταμάτησαν. Δεν με ακουμπούσανε. Με άφησαν και φύγανε”.

Ο λόγος που δεν υπάρχει αναφορά στα υποκείμενα της επίθεσης από τον δημοσιογράφο, είναι γιατί η μαρτυρία του, που ξεκινά να παίζει φανερά από τη μέση στο ρεπορτάζ, έχει υποστεί μοντάζ. Το κομμάτι όπου ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην επίθεση από τους αστυνομικούς, έχει παραλειφθεί.

Το τι συνέβη πραγματικά, το μαθαίνουμε από ανταπόκριση του δημοσιογράφου Α. Μανιώτη σε άλλη εκπομπή, όπου η μαρτυρία του είναι ολοκληρωμένη: https://bit.ly/33tV3oB

Θα μπορούσε να είναι, βέβαια, μία ατυχής παράλειψη. Η εμπειρία, όμως, της Μ. Καραμήτρου δεν τη δικαιολογεί.

Εκείνο που μένει στην πραγματικότητα σαν εντύπωση, είναι ότι ένα ακόμη ρεπορτάζ για τα Εξάρχεια έχει στόχο να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και όχι να ενημερώσει για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή.

Με δεδομένο ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης στη γειτονιά δεν είναι να την απαλλάξει από το ναρκεμπόριο και να επιλύσει τα πραγματικά της ζητήματα, αλλά να πατάξει όσους αντιστέκονται στις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει, ρεπορτάζ όπως αυτό, που θολώνουν τα νερά κι αφήνουν να εννοηθεί ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να χτυπήθηκε χτες από αναρχικούς, την εξυπηρετούν ιδιαίτερα.

Ανοίγουν μάλιστα τον δρόμο για ακόμη πιο ωμές αστυνομικές επεμβάσεις στην περιοχή, οι οποίες θα ναι νομιμοποιημένες στη συνείδηση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, που αγνοεί ότι στα Εξάρχεια καθημερινά η αστυνομία αντί να προστατεύει όπως ευαγγελίζεται τους πολίτες, τους παρενοχλεί: https://bit.ly/2K55g3d

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X