Το Facebook μπλόκαρε το Alterthess “γιατί παραβιάζει τους όρους της κοινότητας”. Αν δεν πρόκειται για τεχνικό λάθος, τότε έχουμε να κάνουμε με σοβαρότατο κρούσμα λογοκρισίας σε βάρος ενός ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα

“Από σήμερα το πρωί η ιστοσελίδα μας alterthess.gr έχει μπλοκαριστεί από το Facebook “γιατί παραβιάζει τους όρους της κοινότητας”.

Ως αποτέλεσμα όλες οι δημοσιεύσεις με link στο site μας έχουν σβηστεί από το facebook και δεν επιτρέπεται σε κανέναν χρήστη να δημοσιοποιήσει κάποιο link σε εμάς.

Το Alterthess είναι ένα συνεργατικό εγχείρημα με στόχο την ανάδειξη θεμάτων και ειδήσεων που υποβαθμίζονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Το Alterthess έχει συνδεθεί από το 2010 με κινήματα της πόλης, περιβαλλοντικούς αγώνες, ανθρώπους στις γειτονιές, εργαζόμενους, διεκδικήσεις για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για τον δημόσιο χώρο.

Προσπάθησε να καλύψει ένα έλλειμμα ενημέρωσης σε διαδικτυακό επίπεδο με τη συνδρομή μέσων όπως βίντεο, άρθρα και φωτογραφίες. Θεωρούμε απαράδεκτη την απαγόρευση του και έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για την άρση της.

Μόλις έχουμε κάποιο σχετικό νέο θα σας ενημερώσουμε. Ως τότε σας καλούμε να μας στηρίξετε κοινοποιώντας αυτό το post και κάνοντας αναφορά στο facebook στο παρακάτω link λέγοντας ότι:

‘H ιστοσελίδα alterthess. gr δεν παραβιάζει τους όρους της κοινότητας του facebook και ζητάμε την επαναφορά της.

The website alterthess is not against facebook Community Standards and we demand to unblock it’.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια