Ένας 19χρονος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στην Θεσσαλονίκη, επειδή ειρωνεύτηκε έναν αστυνομικό μέσα στον κεντρικό σταθμό των τρένων.

Το περιστατικό, που έχει καταγραφεί σε κάμερες από κινητά επιβατών συνέβη την περασμένη Τετάρτη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη. Όπως καταγγέλλει ο 19χρονος βρισκόταν μαζί με τρεις φίλους του στον σταθμό καθώς επέστρεφαν από Χαλκιδική και με προορισμό την Φλώρινα.

Ο νεαρός φοιτητής μπήκε στον σταθμό χωρίς μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρίας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και φόρεσε, κατά τα λεγόμενά του. Στη συνέχεια κάθισαν στην αίθουσα αναμονής.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και των τριών φίλων του, ένας αστυνομικός του έκανε παρατήρηση γιατί είχε ανεβάσει τα πόδια του στην καρέκλα. Ο 19χρονος αρχικά τον αγνόησε, ενώ, όπως παραδέχεται, ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό όταν ρώτησε την ηλικία του. Στη συνέχεια σηκώθηκε για να βγει έξω να καπνίσει.

«Έρχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει «δεν πας πουθενά». Αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χαστούκισε. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου. Κακώς ειρωνεύτηκα αλλά ήταν αυτός λόγος να με χτυπήσουν;Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο» λέει στη μαρτυρία του ο 19χρονος.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο 19χρονος, αμέσως μετά μία ομάδα αστυνομικών πήγε από πάνω του και ένας τον χτυπούσε με γκλομπ. Ο αστυνομικός που τελικά τον συνέλαβε ισχυρίστηκε πως ο 19χρονος, όταν του έκανε παρατήρηση, τον εξύβρισε και πως τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε.

Ο 19χρονος με τη σειρά του οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Αφέθηκε ελεύθερος όταν παραδέχθηκε ότι κακώς ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό. Στη συνέχεια αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και τώρα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια