Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο πεδίο του προσφυγικού-μεταναστευτικού από το 1989, προχώρησε σε απολύσεις οχτώ εργαζομένων δικηγόρων ενώ αναμένεται να προβεί και σε περισσότερες.

Το Σωματείο Βάσεις Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ) με ανακοίνωσή του εκφράζοντας την αλληλεγγύη του καλεί τους εργαζόμενους στο ΕΣΠ σε πανελλαδικής κλιμακάς τετράωρη στάση εργασίας, αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου από τις 12.00 έως τις 16.00.

Η ανακοίνωση:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2/2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 12:00-16:00

Την τελευταία εβδομάδα με αιφνιδιαστικό τρόπο και αδιαφανείς διαδικασίες ανακοινώνονται απολύσεις σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες (ΕΣΠ). Για άλλη μία φορά το αφήγημα που επιστρατεύει η διοίκηση είναι η μείωση της χρηματοδότησης, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση προέρχεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το ΣΒΕΜΚΟ, ως πρώτη αντίδραση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες στο ΕΣΠ σε πανελλαδική κλίμακα σε στάση εργασίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 από τις 12:00 έως τις 16:00.

Σεβασμός στους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες.

Σεβασμός στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια