Η συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλει την εταιρεία «Praktiker» για  «παράνομη, εκδικητική και συνεπώς καταχρηστική απόλυση εργαζόμενου-συνδικαλιστικού στελέχους, με αφορμή την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων του, για τα οποία είχε προσφύγει και στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που την περασμένη εβδομάδα είχε πέσει θύμα βιαιοπραγίας προϊσταμένου, όταν ζήτησε η θερμομέτρηση του προσωπικού στην είσοδο και η καταγραφή των δεδομένων να γίνεται από επαγγελματίες υγείας, που δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο, και όχι από αναρμόδια με το αντικείμενο πρόσωπα (security, υπαλλήλους, κ.λ.π). Κι αυτό διότι σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, οι «διαρροές» δεδομένων καθημερινών καταγραφών των θερμοκρασιών των εργαζομένων, συνιστούν υπαρκτό γεγονός, και συνάδελφοί μας με απλές ιώσεις γίνονται αποδέκτες είτε αστειοτήτων και φαινομένων mobbing, είτε καχύποπτης αντιμετώπισης άλλων συναδέλφων τους.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδκαλιστές καλούν την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του εργαζόμενου και να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Με τη ευκαιρία, με αφορμή και το περιστατικό βιαιοπραγίας από προϊστάμενό της που οδήγησε στην απόλυση του εργαζόμενου-θύματος, ρωτάμε δημόσια τη διοίκηση της εταιρείας: Γνωρίζει αν ανάλογα περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς έχουν εκδηλωθεί σε καταστήματά της και σε βάρος καταναλωτών; Έχει υπόψη της περιστατικά απειλών, εκβιασμού αυτόφωρης διαδικασίας και εξαναγκασμού πελατών της να αποδεχτούν την πληρωμή «προστίμου» αρκετών δεκάδων ευρώ για ευτελούς αξίας μικροκλοπές (0.50€, 0.70€, κ.λ.π) ή και ξεχασμένα σε καρότσια πελατών προϊόντα; Ποιος εισπράττει αυτά τα πρόστιμα και σε ποια φορολογικά βιβλία δηλώνονται;

Υ.Γ. Για την εργοδοτικής κατεύθυνσης πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου δεν θα κάνουμε κανένα απολύτως σχολιασμό…ούτως ή άλλως «γαργάρα» έχουν κάνει όλες τις περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.»

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια