Το 2ο Λύκειο Καισαριανής είναι το πρώτο Λύκειο της χώρας κι ένα από τα πέντε σχολεία συνολικά στην Ελλάδα που έβαλαν προσωρινό λουκέτο λόγω κοροναϊού. Οι γονείς είναι ανάστατοι μετά το αλαλούμ με τον χειρισμό των κρουσμάτων, ενώ ζητούν να μη λειτουργήσει ούτε το 1ο Λύκειο που σχεδόν συστεγάζεται με το 2ο.

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής ανέστειλε σήμερα την λειτουργία του έως τις 27 Σεπτεμβρίου μετά τα δυο θετικά κρούσματα κοροναϊού σε καθηγητή και στην διευθύντρια του σχολείου και αφού οι χειρισμοί από τις αρμόδιες αρχές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Όπως κατήγγειλαν τόσο ο δήμαρχος Καισαριανής όσο και ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το πρώτο κρούσμα που διαπιστώθηκε ήταν την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο την Δευτέρα και ο ΕΟΔΥ δεν έδινε σαφείς οδηγίες για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, δήλωσε στο newsit.gr, πως «από την ημέρα του Αγιασμού θέλαμε να κλείσει το σχολείο διότι λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό ένας καθηγητής. Σε επικοινωνία με την διεύθυνση της εκπαίδευσης μας ενημέρωσαν πως με ένα κρούσμα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα όμως βρέθηκε θετικό στον ιό και η διευθύντρια, όπου εκεί επειδή εκφράστηκαν φόβοι αποφασίστηκε το κλείσιμο. Εξέτασαν τα δεδομένα που θέλουν τα δυο αυτά κρούσματα να ήρθαν σε επαφή και με άλλα άτομα, όποτε πάμε σ’ ένα είδος μικρής εστίας κρουσμάτων γι’ αυτό και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Από το πρώτο κιόλας κρούσμα ο δήμος είχε αναλάβει με δικά του έξοδα να κάνει τεστ και στους υπόλοιπους καθηγητές αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις».

Για το θέμα μίλησε και ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είπε και εκείνος ότι την περασμένη Παρασκευή έμαθαν ότι είναι θετικός συνάδελφός τους στο 2ο Λύκειο και ζήτησαν απο τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση καθώς πολλοί είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και μάλιστα ένας από τους καθηγητές κάνει μάθημα και στο 1ο και στο 2ο Λύκειο Καισαριανής. Και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου εμφανίστηκε αναστατωμένος. Όπως είπε οι οδηγίες ήταν ότι ενώ υπήρχε κρούσμα και ήταν ανοικτό το σχολείο ο ΕΟΔΥ περίμενε αν θα υπάρξει και άλλο κρούσμα και τότε θα έπαιρνε την απόφαση να το κλείσει. Τονίζει μάλιστα ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις δεν πρέπει να ανοίξει ούτε το 1ο Λύκειο αύριο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια