Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν στις 11 Νοεμβρίου 2019 στο πλαίσιο διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο λοκ άουτ της ΑΣΟΕΕ που είχε επιβάλει η πρυτανεία και στους οποίους είχε φορτωθεί σειρά ανυπόστατων κατηγοριών.

Όπως αναφέρει το ΠΡΙΝ σε ρεπορτάζ του, στο δικαστήριο κατέπεσαν όλες οι κατηγορίες με “πρωτεργάτες” τους ίδιους τους αστυνομικούς, που στην προσπάθεια τους να ενοχοποιήσουν τους δύο φοιτητές υπέπεσαν σε μνημειώδεις αντιφάσεις ως προς τον χώρο και τον χρόνο των γεγονότων και κυρίως, σε σχέση με τις αρχικές τους καταθέσεις στη ΓΑΔΑ.

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι παρουσίασαν τα πραγματικά περιστατικά αλλά και το πολιτικό κριτήριο με το οποίο δρουν και κινητοποιούνται.

Ακολούθησε αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος υποστήριξε ότι από τα πραγματικά περιστατικά δεν προκύπτει καμία εμπλοκή των κατηγορούμενων στις πράξεις που τους αποδίδονται. Σημείωσε δε ότι συγκεκριμένα για τον Γιάννη Παχάκη δεν προκύπτει καν ότι βρισκόταν στο σημείο που ισχυρίζονται οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί.

Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέδειξαν το πλέγμα των μεθοδεύσεων από την αστυνομία για την ενοχοποίηση των δύο φοιτητών, που κορυφώθηκαν με το “ανώνυμο τηλεφώνημα” με το οποίο απήχθη, επί της ουσίας, κάτω από το σπίτι του ο Γιάννης Παχάκης και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατήθηκε για ώρες μέχρι να κληθούν για κατάθεση οι “πρόθυμοι” αστυνομικοί που τον ενοχοποίησαν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X