Όταν ο Κώστας μου πρότεινε να συμμετέχω στο 3pointmagazine με μόνιμη στήλη αρχικά ξαφνιάστηκα. Ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Επειδή όμως μου αρέσουν οι προκλήσεις και οι πειραματισμοί αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στην καινούρια αυτή δραστηριότητα που μου έκλεινε το μάτι.

Συνυπολογίστε το γεγονός ότι τα παιδιά του «περιοδικού» είναι όλα (όσα γνώρισα τουλάχιστον) πολύ αξιόλογα και ορεξάτα. Χαρά μου να ενταχτώ σε μια τέτοια ομάδα είπα μέσα μου και συμφώνησα. Καθώς μάλιστα είμαι άνθρωπος με μεγαλεπήβολα σχέδια φαντάστηκα τον εαυτό μου σωστό δημοσιογράφο, να γράφει και να σκίζει το μηνιαίο άρθρο του ξανά και ξανά αγχωμένος να προλάβει τις προθεσμίες.

Στην πράξη όμως η φαντασίωσή μου θα μεταμορφωνόταν σε μίνι εφιάλτη καθώς κανένα από τα θέματα που μου έρχονταν στο μυαλό δεν ήταν αρκετό για να με ικανοποιήσει. Σιγά-σιγά τα ροδοπέταλα που είχαν στρωθεί στον καινούριο δρόμο που άνοιγε μπροστά μου σάπισαν κι έδωσαν τη θέση τους στα βάτα του άγχους και της πίεσης να κάνεις κάτι που δε σου βγαίνει φυσικά..

Κι εκεί στην προσπάθεια να γράψω κάτι που να σχετίζεται με την οικονομική κρίση και την κρίση του πολιτισμού κι ενώ τελείωνα το τρίτο άρθρο του Στέλιου Ράμφου για να εμπνευστώ, θυμήθηκα το τραγούδι των Audioslave “Be yourself is all that you can do” και σκέφτηκα «τι πάω να κάνω παναγία μου;»

Σκέφτηκα επίσης ότι εγώ είμαι αυτός που έλεγε πάντα ότι ο καθένας πρέπει να προσπαθεί αυτό που πραγματικά αγαπάει και να μην επηρεάζεται από την εικόνα που έχει για τον εαυτό του αλλά από αυτό που πραγματικά είναι. Εγώ το μόνο που θέλω πραγματικά είναι να γράφω τραγούδια. Μήπως έριχνα λοιπόν ακόμη μια φορά κοκαλάκια στη ματαιοδοξία μου που έτσι κι αλλιώς πεινάει πιο συχνά από ότι θα έπρεπε;

Κι είναι και το άλλο! Δε θέλω να γίνω κι εγώ σαν τους ηθοποιούς που τραγουδάνε στο «Στην Υγειά μας»! Θέλω να πω εγώ είμαι αυτός που πιστεύει ότι η υπερπροσφορά πληροφορίας πνίγει τους ανθρώπους που πραγματικά παράγουν αξιόλογο έργο στο χώρο τους με αγάπη και μεράκι. Ας αφήσω λοιπόν τις μόνιμες στήλες σε αυτούς που γουστάρουν πραγματικά κι ας πάρω πίσω τη θετική μου απόκριση (όσο κι αν ντρέπομαι για την αναστάτωση που προκάλεσε) και ας μείνω εξωτερικός – περιστασιακός συνεργάτης και θαυμαστής αυτής της υπέροχης προσπάθειας! (αν με θέλουν ακόμα μετά από όλα αυτά)

Στο 3pointmagazine με όλη τη μεταμέλεια, τη στήριξη και τις ευχές για μέγιστη δημιουργικότητα .

Ορέστης Ντάντος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X