Του Νεοκλή Δημόπουλου*

Όλη τη νύχτα ψάρευα την πανσέληνο, που καθρεφτιζόταν στα μάτια της. Δυο κάρβουνα αναμμένα, ίδια με τη φωτιά που καίει άσβεστη μέρα -νύχτα στα εικονίσματα. Κολύμπησα σε μια θάλασσα ξεθωριασμένη, ζυμωμένη με τα δάκρυα, τον ιδρώτα και το σάλιο της και το πρωί με βρήκε αποκαμωμένο με ακρωτηριασμένα δάχτυλα κι ένα σπασμένο ρεφρέν στο στόμα, μαζί με τους άλλους, που είχαν ναυαγήσει στις νεροσυρμές του κορμιού της.

Μισοί άνθρωποι – μισοί πέτρα με κέρασαν τσιγάρο και συνέχισαν να παίζουν στα ζάρια τα ναύλα για την επιστροφή τους, περιμένοντας να φανεί το άσπρο πανί του βαρκάρη. Έβριζαν και βλαστημούσαν κι έμοιαζαν μαρμαρωμένοι στο πόστο τους αιώνες τώρα, παραδομένοι στα τσαλίμια της μοίρας.

«Κάθε ξημέρωμα ξεβράζει καινούργιους προσκυνητές, αβγατίζουν οι ιερόδουλοι στον ναό της… Κανένας δεν βρίσκει το δρόμο του γυρισμού, έτσι που αλυσοδεθήκαμε εδώ». Μάταια έψαξα τις λέξεις. Το στόμα μου είχε πλημμυρίσει πεντόβολα, που έγδερναν τη γλώσσα και τον ουρανίσκο. Κι ένιωσα τις φλέβες μου ν’ αδειάζουν και να πετρώνω σιγά – σιγά…

Χάρτινα αλισβερίσια στις άκρες του ύπνου με το φως του Σεπτέμβρη ολοένα να λιγοστεύει, φτηνές αλχημείες, που δεν μπορούν να μετατρέψουν το αίμα σε μελάνι…

* Ο Νεοκλής Δημόπουλος γεννήθηκε το 1963. Κατάγεται από τον Ριόλο Αχαΐας και είναι δικηγόρος. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στις ηλεκτρονικές σελίδες «Fractal», «Ο Αναγνώστης» και «Διάστιχο».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια