Το τραγούδι διαμαρτυρίας «Ένας βιαστής στο δρόμο σου» τραγούδησαν χιλιάδες γυναίκες έξω από το Εθνικό Στάδιο της Χιλής, εκεί όπου κατά το πραξικόπημα του Αουγούστο Πινοτσέτ συνελήφθησαν και βασανίστηκαν χιλιάδες Χιλιανοί και Χιλιανές.

Στο πλαίσιο των μαζικών διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης του Sebastián Piñera, χιλιάδες γυναίκες την Τετάρτη βρέθηκαν μπροστά στο Εθνικό Στάδιο της Χιλής για να καταγγείλουν τους βιασμούς γυναικών από δυνάμεις καταστολής της χώρας. Το τραγούδι έγινε γνωστό από την παρέμβαση της φεμινιστικής οργάνωσης «Colectivo Lastesis» και έχει ήδη γίνει ύμνος ενάντια στην έμφυλη βία, με χιλιάδες γυναίκες με δεμένα μάτια να το τραγουδούν στους δρόμους ανά τον κόσμο.

 


Το τραγούδι καταδικάζει την πατριαρχία και την αστυνομική βία, ενώ κάνει ειδική αναφορά σε μια φράση από τον ύμνο του Carabineros, όπου λέει «κοιμήσου ήσυχο κορίτσι», σε αντιπαράθεση με τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί πολλές γυναίκες κατά τις διαδηλώσεις.

Με πληροφορίες από nodal.am

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
ript>