Οριοθέτηση του χώρου των διαδηλώσεων και συνέχιση των επιχειρήσεων εκκένωσης κτιρίων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεδιπλώνοντας το σχέδιο «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης.

Το σχέδιο «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης περιλαμβάνει και «οριοθέτηση του χώρου των διαδηλώσεων» σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο υφυπουργός επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι οι διαδηλωτές να μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους «χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες» και «να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Στ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου στο Πεδίον του Άρεως, δηλώνοντας πως εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι αρχές και προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη, από το 2005 και είναι δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δυνάμεις της αστυνομίας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εισέβαλαν στην πολιτική και στεγαστική κατάληψη αναρχικών/αντιεξουσιαστών σε κτίριο δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων (δύο Γάλλων, μίας Ιρανής και μίας Ελληνίδας) που βρίσκονταν στην κατάληψη «Βανκούβερ Απαρτμάν» που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2005 με σκοπό την κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των προσαχθέντων σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Λίγες ώρες μετά την εκκένωση υπήρξε κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις με αφετηρία την πλατεία Βικτωρίας. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις.

*Από την Εφ.Συν.

Διάβασε ακόμη:

Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Βανκούβερ δίπλα στην ΑΣΟΕΕ