Χιλιάδες εργαζόμενοι διανομείς που εργάζονται στις εταιρείες όπως οι Rappi, Ifood, Loggi και UberEats, διαδήλωσαν στο Σάο Πάολο αλλά και σε άλλες πόλεις της Βραζιλίας, την Τετάρτη 1η Ιουλίου, ημέρα απεργίας με αίτημα καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, την ώρα που εν μέσω πανδημίας εκτίθενται περισσότερο στον κορονοϊό.

Οι διανομείς πραγματοποίησαν μια μαζική μοτοπορεία στην κεντρικότερη λεωφόρο του Σάο Πάολο.

Οι ντελιβεράδες διαμαρτύρονται γιατί η Uber και άλλες εφαρμογές, λόγω της αυξημένης ζήτησης των υπηρεσιών τους εξαιτίας του κορονοϊού, τους υποχρεώνουν να εργαστούν με επαχθέστερους όρους. Διεκδικούν καλύτερους μισθούς και βελτιωμένα μέτρα προστασίας της υγείας τους, καθώς η Βραζιλία είναι η χώρα που πλήττεται πάρα πολύ από τον κορονοϊό και οι ντελιβεράδες είναι οι πιο εκτεθειμένοι σ’ αυτόν.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια