Ακόμα μια δυσάρεστη έκπληξη για τη νέα εκπαιδευτική χρόνια, που ξεκινάει στις 13 Σεπτέμβρη, έχει προκαλέσει το γεγονός πως όλη η Α’ Αθήνας έχει μείνει εκτός διορισμών αναπληρωτών καθηγητών.

Την εξέλιξη αναδεικνύει σε επίσημη επιστολή του ο ΣΑΚΕΑ ( Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με έδρα το Βόλο) πρός το γραφείο της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως και άλλων αρμοδίων.

Σε μία χρονιά που το εκπαιδευτικό σύστημα έχει χτυπηθεί περισσότερο απο καθε αλλη φορά, με πάνω απο 40 χιλιάδες παιδιά να μένουν εκτός Πανεπιστημίων – εξαιτίας του Νόμου της Ν. Κεραμέως – κινδυνεύοντας να κλείσουν πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά και με αναπάντητα και ανεκπλήρωτα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών τάξεων (μικρότερες τάξεις κτλ) εξαιτίας της πανδημίας του ιού covid-19, έρχεται και το “χτύπημα” του να μην έχουν συμπεριληφθεί στην Α φάση της διαδικασίας πρόσληψης οι αναπληρωτές στην Α’ Αθήνας.

Σε περιοχές δηλαδή με μεγάλα σχολεία, με τεράστια κενά, και ανάλογες ανάγκες.

Βάσει έγκυρων πληροφοριών, το υπουργείο έχει απαντήσει πως δεν είναι δική του η ευθύνη καθώς δεν δηλώθηκαν κενά, αλλα το ερώτημα είναι πως δεν δηλώθηκαν κενά σε δεκάδες σχολεία με χιλιάδες παιδιά;

Και εδώ είναι που προστίθενται τα αλλα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αν έγιναν σωστά οι δηλώσεις των κενών απο τους αρμόδιους φορείς που βρίσκονται “κατω” απο το Υπουργείο Παιδείας, η τι λέει για το θέμα η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση που δεκάδες καθηγητές δεν έχουν προσληφθεί λίγες ημέρες πρίν το άνοιγμα των σχολείων και τι απάντηση τους δίνει.

Ας ελπίσουμε πως άμεσα θα βρεθεί λύση για το θέμα των προσλήψεων, καθώς η σωστή – και χωρίς ελλείψεις – εκπαίδευση των παιδιών είναι υποχρέωση και μέγιστο καθήκον του ΥΠ.ΠΑΙ και όλων των αρμοδίων φορέων.

Η επιστολή του ΣΑΚΕΑ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια