Για δημιουργία ομάδας ήπιας αστυνόμευσης στη φύλαξη των ΑΕΙ, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

H ειδική Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων θα έχει την δυνατότητα να αποτρέπει εγκλήματα, φθορές και να προλαβαίνει ζητήματα εγκληματικότητας.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα είναι άοπλη. Πρόκειται για δημιουργία ήπιας ομάδας αστυνόμευσης. Αν μέσα στα πανεπιστήμια γίνονται εγκληματικές πράξεις θα σχηματίζεται δικογραφία.

Πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα δημοκρατικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων ούτε ζήτημα παραβίασης του αυτοδιοίκητου.

Το όλο θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο και θα νομοθετηθεί μέσα στον Γενάρη.

Η ομάδα θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας και θα υπάγεται ιεραρχικά στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

*Από την ΕΡΤ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια