Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε τροπολογία του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη, με την οποία ουσιαστικά παραγράφονται οι ποινές για όσους έχουν καταδικαστεί για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές και έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, με την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα μιλώντας για «φωτογραφική» διάταξη.

Η τροπολογία μειώνει την ποινή για νοθεία σε συνδικαλιστικές εκλογές στον ένα χρόνο, ενώ με βάση άλλη διάταξη του νομοσχεδίου οι ποινές μέχρι ένα χρόνο παραγράφονται. «Αυτά τα παραδείγματα θέλουμε να δείξουμε;» αναρωτήθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Θ. Πλεύρης υποστήριξε ότι η τροπολογία αποσκοπεί στην «εναρμόνιση» των ποινών για νοθεία στις συνδικαλιστικές εκλογές με αυτές για τις εθνικές εκλογές. Ο Κ. Τσιάρας ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία είναι απαραίτητη για «να απελευθερώσουμε τη διαδικασία», δεδομένου ότι επίκεινται πολλές συνδικαλιστικές εκλογές που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Έντονη ήταν η αντίδραση και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υπονόησε ότι η τροπολογία «ξελασπώνει» συγκεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. στη ΓΣΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκε με τον Κ. Τσιάρα για τις εκλογές στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο Δ. Καλαματιανός αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση επιθυμεί η Ένωση να οδηγηθεί στη λύση της προσωρινής διοίκησης θέλοντας έτσι να της επιβάλει «σιωπητήριο», καθώς η «φωνή» της έχει υπάρξει αρκετές φορές «ενοχλητική».

ΑΥΓΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια