Παιχνίδι με τις λέξεις από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία παραδέχεται τη χρήση ειδικού εξοπλισμού εκτόξευσης ελαστικής μπάλας, «με δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς», κατά τη χθεσινή βίαιη επιχείρηση στο Κουκάκι.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον μια γυναίκα εξ επαφής με πλαστική σφαίρα, επικαλούμενος τις ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός.

Όπως διαβάζουμε στην Εφ.Συν., από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ., με ανακοίνωση, διαψεύδει πως ήταν πλαστική σφαίρα υποστηρίζοντας ότι «λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες».

Παραδέχεται όμως ότι «σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin, οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται εξάλλου πως «στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων».

Τέλος, ενημερώνει ότι «για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες».

Τι είναι οι συσκευές τύπου Manuhrin

Πάντως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι η ΕΛ.ΑΣ. κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Όπως εύστοχα παρατηρεί κι ο δημοσιογράφος της Αυγής, Νίκος Μορφονιος, τα ψέμματα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν τελειωμό.

“Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ ότι χτυπήθηκε μια γυναίκα στο Κουκάκι με πλαστική σφαίρα.

Μπαίνεις στο σάιτ της αστυνομίας και διαβάζεις:
– ‘είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα
– η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες
– σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς’.

Μπαίνεις λοιπόν στο ίντερνετ (ναι, έχει ανακαλυφθεί) να δεις τι είναι αυτό το όπλο Manuhrin και σε 15 πηγές διαβάζεις ότι ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ. Και τι γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ το 2013 για τα όπλα Manuhrin MR-35 Punch Gun («Όπλο Γροθιά»), που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία: ‘Πρόκειται για όπλα γαλλικής κατασκευής που κοστίζουν περίπου 700 έως 800 ευρώ και τα οποία μπορεί να εκτοξεύσουν σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, πέντε σφαιρίδια καουτσούκ, τα οποία κτυπούν τους ανθρώπινους στόχους, με ταχύτητα περίπου 112 μέτρων το δευτερόλεπτο. Το κτύπημα από σφαίρα καουτσούκ προκαλεί σοκ και έντονο πόνο. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο εγχειρίδιό του, ειδικά αν η ρίψη της πλαστικής σφαίρας γίνει από μακριά, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος ο στόχος να κτυπηθεί στο κεφάλι ή σε άλλο ευαίσθητο σημείο και να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός, ακόμη και θάνατος!’.

Πιθανώς, στο υπουργείο Προ.Πο να θεωρούν ότι ο κόσμος δεν ξέρει να πληκτρολογεί στο Google…”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]