Διαγράφηκαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στις συλληφθείσες φεμινίστριες που είχαν οδηγηθεί στο Α.Τ. Συντάγματος στις 25 Νοεμβρίου καθώς όπως ενημερώθηκαν οι ενστάσεις τους κρίθηκαν βάσιμες.

Υπενθυμίζουμε πως την 25η Νοεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε αναίτιες προσαγωγές φεμινιστριών και ακτιβιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο συμβολικής διαμαρτυρίας για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Γύρω στις πέντε το απόγευμα μία ομάδα οκτώ γυναικών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα άνοιξε ένα πανό κατά της έμφυλης βίας και για λίγα λεπτά, την ώρα που αποχώρησαν, η αστυνομία τις προσήγαγε με πρόσχημα τα μέτρα για την πανδημία.

Νωρίτερα είχε προσαχθεί και η Σ. Βωβού αντιπρόεδρος της φεμινιστικής συλλογικότητας «Το Μωβ» για τους ίδιους λόγους.

Εκείνη την ημέρα αξίζει να σημειωθεί πως ίσχυε η απαγόρευση συναθροίσεων.

Την ίδια ώρα ακόμα 4 άτομα που βρίσκονταν λίγο πιο μακριά και πετούσαν τρικάκια που έφεραν μηνύματα για την συγκεκριμένη ημέρα οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Συντάγματος και μετέπειτα στο Α.Τ. Ακροπόλεως με τη δικαιολογία ότι πρέπει να ελεγχθεί το περιεχόμενο των φυλλαδίων.

Οι ενστάσεις των τεσσάρων τελευταίων δεν έγιναν δεκτές.

*Από το Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια