7.500 παπούτσια τοποθετήθηκαν σε παραλία στη Νορβηγία, όσα είναι δηλαδή και τα χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Μόρια σύμφωνα με δημοσίευμα του Redfish.

Η ενέργεια έγινε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στο μεγαλύτερο προσφυγικό καμπ στην Ευρώπη εν μέσω κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σειρά από ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση που η νόσος κάνει την εμφάνισή της στον καταυλισμό. Μία δομή που αρχικά είχε σχεδιαστεί για 3.000 ανθρώπους και στην οποία μένουν περισσότεροι από 20.000.

Η ανησυχία έγινε ακόμη μεγαλύτερη τις τελευταίες ημέρες, καθώς στο νησί καταγράφηκαν κρούσματα στον ντόπιο πληθυσμό, ενώ πριν λίγες μέρες ότι ο ιός εξαπλώνεται στην προσφυγική εγκατάσταση στη Ριτσώνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια