Σύμφωνα με καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο υπουργείο Παιδείας ούτε τους εκπαιδευτικούς

* Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό και συνεχίζει κανονικά τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο!

* Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr πρόκειται για ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που υπάγεται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας

Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού εκπαιδευτικού που εργάζεται σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας, γεγονός που έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ότι δύο εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, η διοίκηση του εκπαιδευτηρίου δεν ενημερώνει ούτε τους ούτε τους αρμόδιους στο υπουργείο Παιδείας ούτε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το περιστατικό! Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο και συνεχίζει να δέχεται γονείς και μαθητές!

«Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, και διερωτάται αν «η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων».

Το περιστατικό σχολίασε και ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος: «Κάποιοι δείχνουν έκπληκτοι με την είδηση ότι ένα ιδιωτικό σχολείο στο οποίο βρέθηκαν δύο συνάδελφοι θετικοί σε τεστ Covid-19 συνεχίζει κανονικότατα τις δραστηριότητές του, μη ενημερώνοντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές (που πηγαίνουν εκεί για εγγραφή, ενημέρωση κ.λπ.) μετατρεπόμενο έτσι σε υγειονομική βόμβα» και συμπλήρωσε:

«Δεν θα έπρεπε όμως να εκπλήσσεται κανείς. Είναι απαίτηση συγκεκριμένων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης και συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τα ιδιωτικά σχολεία να μην λειτουργούν ως χώροι παροχής κοινωνικού αγαθού, αλλά ως “αγορά”. Η αγορά δεν έχει ευαισθησίες. Όπως έγραψε κι ο σπουδαίος Τζόναθαν Κόου, η αγορά σε ρουφάει με δύναμη και μετά σε ξεβράζει στην ακτή.

Σήμερα ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο (και μάλιστα ένα από τα πλέον γνωστά και ισχυρά της χώρας) κρύβει επιμελώς ότι δύο εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στον ιό, διότι συντάσσεται με τους νέους κανόνες του παιχνιδιού. Ότι η νομοθεσία και οι οδηγίες δεν ισχύουν για όλους. Ότι πάνω απ’ όλα είναι το κέρδος. Ούτε η Παιδεία, ούτε η υγεία και η ασφάλεια παιδιών, γονέων και εργαζόμενων. Το αστείο ήταν ότι το εν λόγω εκπαιδευτήριο διαφήμισε (διότι τελικά περί διαφήμισης επρόκειτο…) ότι έκανε δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, δήθεν για την ασφάλειά τους!

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες… Η κ. Υπουργός δεν ήταν αυτή που μας είπε πως ο μ.ο. των μαθητών ανά τάξη στην Ελλάδα είναι 17, άρα να μην ανησυχούμε; Μήπως η μοναδική της έγνοια ήταν τα ιδιωτικά σχολεία, σε πολλά εκ των οποίων για λόγους μείωσης του εργασιακού κόστους (κι ας ξοδεύουν οι γονείς χιλιάρικα για τα δίδακτρα) στοιβάζονται σχεδόν 30 μαθητές ανά τμήμα;

Ως Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, ως γονέας και ως πολίτης, γνωρίζοντας ότι στην φεουδαρχική Μπανανία δεν υπάρχουν όροι και κανόνες, παρά μόνο το δίκαιο του ισχυρού, τρέμω για τα χειρότερα… Εύχομαι η απρόθυμη πολιτεία να παρέμβει, έστω και την ύστατη ώρα. Με τις ζωές των ανθρώπων δεν παίζουμε, δεν είναι όλα εμπόρευμα!».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ήρθε σε γνώση της Ομοσπονδίας μας. Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας. Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ.

Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς» έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων;

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X