Πρόστιμα σε εργαζόμενους μοίρασαν το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί στη Δυτική Αττική, μια περιοχή με αρκετά εργοστασία και βιοτεχνίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες πρόκειται για εργολαβικούς εργαζόμενους σε αποθήκη μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, «τη στιγμή που η πανδημία στη Δυτική Αττική έχει χτυπήσει κόκκινο, εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μεταφοράς και άλλους κρίσιμους χώρους, καθώς και των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία». «Αντί η κυβέρνηση να κυνηγάει μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους και να τους κόβει πρόστιμα έξω από το χώρο δουλειάς τους και μέσα στα ΜΜΜ, που έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρονται για διασκέδαση, καλό θα ήταν να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής» σχολιάζει και το ΔΣ  του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Η κίνηση της αστυνομίας προκάλεσε επίσης την άμεση παρέμβαση της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, που πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε Αστυνομικά Τμήματα για να ακυρωθούν τα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, τηλεφωνική παρέμβαση στο ΑΤ Μάνδρας έκαναν ο Γιώργος Τάτσης, Γραμματέας της ΤΕ και ο Μπάμπης Θεοδώρου εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας – Ειδυλλίας. Επίσης, αντιπροσωπεία της Οργάνωσης με τον Γιώργο Τάτση και τον Κώστα Κώνστα, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Ελευσίνας, πραγματοποίησαν παρέμβαση και στο ΑΤ Ελευσίνας. Και στις δύο περιπτώσεις οι υπεύθυνοι των ΑΤ δήλωναν ανήξεροι και αναρμόδιοι για το περιστατικό. Από το ΑΤ Μάνδρας παρέπεμψαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, ενώ το ΑΤ Ελευσίνας παρέπεμψε στη ΓΑΔΑ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια