Αυτοσχέδια παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας τοποθέτησαν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους πρόσφυγες και μετανάστες, μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να ξηλώσει τα παγκάκια της πλατείας όπου έβρισκαν καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που το κράτος άφησε άστεγους αφότου τους έδιωξε από τις δομές φιλοξενίας.

Χθες το απόγευμα η πλατεία γέμισε κόσμο. Κάτοικοι μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες τοποθέτησαν και ζωγράφισαν τα δικά τους παγκάκια.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Viktoria Solidarity:

Χθες πήραμε τα δικά μας παγκάκια στην πλατεία Βικτωριας, τα βάψαμε με μικρούς και μεγάλους και χόρεψαμε. Τα κάνουμε ολα αυτά μαζί ώστε να κρατήσουμε την πλατεία ζωντανή και δημόσια για ολους και όλες. Το κάνουμε σε αντίθεση με εκείνες τις τοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να καταλάβουν τον χώρο με τα τραπέζια και τις καρέκλες τους και που απειλούν τους αστεγους στην πλατεία.
Αντιτιθέμεθα στην προσπάθεια κέρδους και προσωπικού συμφέροντος έναντι στην ανθρώπινη ζωή και αξία.
Υπάρχουν πολλοί αγώνες όχι μόνο στην πλατεία αλλά σε ολόκληρη της γειτονιά της Βικτωριας. Η αστεγία καταδεικνύει τις κρατικές αδυναμίες. Αυτοί που κοιμούνται στην πλατεία κάνουν πιο φανερό αυτό το πρόβλημα αλλά γνωρίζουμε πως πως ακόμα περισσότεροι κάνουν αγώνες για να έχουν στέγη να μην απειλούνται με εξώσεις και να μην γίνεται εκμετάλλευση κατά αυτών προς όφελος άλλων.

Στα αναπόφευκτα προβλήματα στέγασης, και της πανδημίας του Κορονοϊού, το κράτος θα συνεχίζει να επιδιώκει να μας χωρίζει. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να δράστηριοποιουμαστε για να αποδείξουμε το αντίθετο.

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛA

Φωτογραφίες από Victoria Solidarity και Μάριου Λώλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια