Την απόφασή του να εγκαταλείψει την Ισπανία ανακοίνωσε ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος Ι, ο οποίος ερευνάται από την ελβετική και την ισπανική δικαιοσύνη για σκάνδαλο διαφθοράς και παράνομες πληρωμές σε λογαριασμούς του.

Στην επιστολή που απέστειλε στον γιο του και νυν Ισπανό μονάρχη Φελίπε, υποστήριξε ότι θέλει να τον βοηθήσει να συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του.

Ο δικηγόρος του έχει δηλώσει ότι ο τέως βασιλιάς θα είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και του υπουργείου Οικονομικών για τις εν εξελίξει έρευνες.

Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποια χώρα θα πάει ο Χουάν Κάρλος, που παραιτήθηκε υπέρ του Φελίπε το 2014.

Το σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο ελέγχεται από την ισπανική και ελβετική δικαιοσύνη ο Χουάν Κάρλος αφορά περιουσιακά στοιχεία σε φορολογικούς παραδείσους. Η έρευνα ξεκίνησε το 2018 όταν έγινε γνωστό ότι έγιναν ύποπτες πληρωμές από εταιρείες επενδύσεων σε λογαριασμούς του και της αδελφής του στο Λίχτενσταϊν και τον Παναμά. Τα ποσά έφταναν τα 100 εκατ. δολάρια και φέρονται ότι προέρχονταν από τη Σαουδική Αραβία. Τα χρήματα αυτά στη συνέχεια πήγαν σε τράπεζα στις Μπαχάμες.

Ο Χουάν Κάρλος ελέγχεται από τις ισπανικές αρχές για παράνομο προσπορισμό χρημάτων και φορολογική απάτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια