Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ, για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαν οι κάτοικοι στο Μαντούδι Ευβοίας. Μετά από 30 χρόνια και την βίαιη αποβιομηχάνισης της περιοχής με το κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων που οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστο αστείο.

Αυτή την φορά είναι σειρά της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ, εταιρία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, να σπείρει ανεργία, ανασφάλεια και αδιέξοδα, καθώς χθες προχώρησε σε μια άκρως αιφνιδιαστική κίνηση ανακοινώνοντας 170 περίπου απολύσεις μόνιμου και άλλες περίπου 200 εργολαβικού προσωπικού. Μάλιστα προχώρησε σε ένα ακόμη επαίσχυντο βήμα καλώντας το προσωπικό άρον άρον σήμερα το πρωί στα γραφεία της διεύθυνσης να υπογράψουν την οικειοθελή τους αποχώρηση έναντι μικρού φιλοδωρήματος.

Για μια φορά ακόμα γίνεται φανερό ότι με πρόσχημα την πανδημία και μαέστρους τον ΣΕΒ και τους εκπροσώπους τους, οι επιχειρηματίες προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους δεν σταματούν σε τίποτε.

Την ώρα που στην Εύβοια διαπραγματεύονται δισ. ευρώ για τα αιολικά πάρκα από τις εταιρίες παράγωγης ρεύματος, η κίνηση της εν λόγω εταιρίας κρίνεται ως ύποπτη και απαράδεκτη.

Η παράταξη μας πιστή στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας με όλη της τη δύναμη καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ και δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της και την υπεράσπιση του δικαιώματός τους για αξιοπρεπή διαβίωση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια