Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους, οι 9 συλληφθέντες από τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Πέμπτης 9 Ιούλη, κατά του χουντικής εμπνεύσεως νόμου (πλέον) για το μπλόκο στις διαδηλώσεις.

Στους 8, ως μόνος περιοριστικός όρος επιβλήθηκε η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κάτοικίας τους μία φορά το μήνα, μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος (αναμένεται).

Εξαιρέθηκε από το μέτρο, ο ένας, ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 1.500 ευρώ, ενώ του επιτρέπεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί πως το πρωί, στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από Σωματεία, εργατικές και φοιτητικές συλλογικότητες, φορείς και από εκατοντάδες αλληλέγγυους που ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου.

*Από το ergasianet

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια