Τις 102 έφτασαν οι προσαγωγές της χτεσινή ημέρα μετά την αστυνομική επέμβαση σε Πολυτεχνείο, Πολυτεχνειούπολη και Εξάρχεια, ενώ όπως έγινε γνωστό πριν λίγο οι 91 που συνελήφθησαν στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για σειρά αδικημάτων, και επιβλήθηκαν σε όλους πρόστιμα των 300 ευρώ για τον Covid-19.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των 66 που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση (δεν δέχτηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα).

Για τους 25 που συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη, δικογραφία σχηματίστηκε αντίστοιχα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων (έκαψαν σημαία), φθορά ξένης περιουσίας (σύμφωνα με την αστυνομία προξένησαν φθορές στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, κάτι που αμφισβητούν φοιτητικοί σύλλογοι) και ψευδή κατάθεση καθώς δεν δέχτηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Πάντως όπως καταγγέλλουν από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Σπουδαστών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέλη του οποίου υπήρξαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των γεγονότων, δύο ώρες μετά την εισβολή της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στο Ζωγράφου –και αφού η αστυνομία είχε αποκλείσει το κτίριο της Πρυτανείας και ήδη είχε γίνει η μεταφορά των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ–, «άρχισαν να ακούγονται μέσα από το κτίριο θόρυβοι».

Πρόκειται για μια μαρτυρία – καταγγελία η οποία καταρρίπτει το αφήγημα που επιχειρεί να οικοδομήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι οι φοιτητές προκάλεσαν φθορές στα κτήρια, όπως και την ανάγκη προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις

Από κι εκεί έπειτα καταγράφηκαν μία σειρά από περιστατικά που ανήκουν σε άλλες εποχές. Εποχές όπως αυτές που οραματίζεται χωρίς να το κρύβει ένας αστυνομικός των ΜΑΤ, ο οποίος καθώς περνούσε η κλούβα μπροστά από την κεντρική Πύλη του Πολυτεχνείου φώναξε από το ανοιχτό παράθυρο γεμάτος ενθουσιασμό “Στον δρόμο οι ερπύστριες!”

Αντίστοιχα δείγματα γραφής δόθηκαν και αργότερα όταν οι διμοιρίες έπαιρναν στο κατόπι κυριολεκτικά όποιον επιχειρούσε να περάσει κάποια τρόφιμα στους διαδηλωτές μέσα στο Πολυτεχνείο. Από το κυνηγητό αυτό το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν 6 ανθρώπους με τα περιπολικά, ενώ χαρακτηριστικό της νοοτροπίας ήταν το γεγονός ότι μετά τις προσαγωγές μια διμοιρία ΜΑΤ έφυγε από το σημείο που φυλούσε και πήγε και κλώτσησε μακριά τις κονσέρβες που είχαν φέρει οι αλληλέγγυοι.

Επιπλέον λίγες ώρες μετά την εισβολή των αστυνομικών στο Πολυτεχνείο, οι αστυνομικές αρχές επιδόθηκαν σε μία νέα επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού με νέα επέμβαση τους στα Εξάρχεια, η οποία χαρακτηριζόταν από τα φίλα προσκείμενα μέσα στην κυβέρνηση ως μία επιχείρηση-σκούπα.

Όπως είδαμε η επονομαζόμενη επιχείρηση σκούπα δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από μία ακόμη εκδικητική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από κινητοποίηση στην περιοχή, ένα ξαμόλυμα αστυνομικών οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να μαζέψουν έναν άνθρωπο που είχε βγει με το σκυλάκι του βόλτα κι έναν άλλο που είχε βγει βόλτα με το ποδήλατο.

Τέλος στο Πολυτεχνείο βρέθηκε περιχαρής και ο Kωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφέροντας μάλιστα σε ανάρτησή του με βίντεο το οποίο έδειχνε τους διαδηλωτές να βρίσκονται μπρούμυτα και με δεμένα πίσω τα χέρια ότι ο νόμος εφαρμόζεται με επαγγελματισμό και Χωρίς ακρότητες. Θα πάρει καιρό σε κάποιους να το συνηθίσουν. Έχουν χρόνο. Είμαστε ακόμα στην αρχή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια