Το γεγονός ότι το 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας παραμένει χωρίς καθαρίστρια την ώρα των μαθημάτων καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σημειώνοντας ότι η μία καθαρίστρια που έχει το σχολείο ξεκινά τη βάρδιά της στη 1 μ.μ.

«Αυτό σημαίνει ότι κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται, δεν απολυμαίνεται καμία επιφάνεια, πόμολα, βρύσες κλπ., δεν καθαρίζονται ούτε μια φορά οι τουαλέτες», σημειώνουν στην καταγγελία τους οι γονείς, υπενθυμίζοντας ότι το 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μετρά περίπου 260 μαθητές και ένα Νηπιαγωγείο και στεγάζεται σε ένα κτίριο περίπου 770 τ.μ.

Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει «τους αρμόδιους φορείς της δημοτικής αρχής του κ. Μπακογιάννη και των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας ως απόλυτα υπεύθυνους για την ολιγωρία τους σε ένα τόσο σοβαρό υγειονομικό ατόπημα σε βάρος της υγείας των μαθητών και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατ’ επέκταση όλης της κοινωνίας!».

«Θεωρούμε ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για αυτήν την τραγική κατάσταση», σημειώνουν και τονίζουν πως «όλοι πια οι γονείς γνωρίζουμε ότι δεν έχετε την πολιτική βούληση».

Ο Σύλλογος απαιτεί να προσληφθεί τώρα και μόνιμα ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού καθαριότητας και καλούν όλους τους γονείς την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

902

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X