*Γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

Στην αρχή ήταν η «εντυπωσιακή 34χρονη» που της έριξαν το βιτριόλι. Και να σου τα «αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ για τη ζωή της, τα ταξίδια της, τις σχέσεις της, μαζί με μπόλικα υπονοούμενα για το τι μπορεί να έκανε ώστε να έχει τέτοια τύχη. Τώρα είναι η «καλλονή 35χρονη» – η φερόμενη ως δράστης – ξανά φύλλο και φτερό η ζωή της, οι φωτογραφίες της στα σόσιαλ μήντια, η σχέση της.

Κοινή συνισταμένη η υπερσεξουαλικοποίηση των δύο γυναικών. Σεξ και βία άλλωστε, είναι δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας. Οι θεατές καθοδηγούνται ηδονοβλεπτικά να αντικρίσουν την υπόθεση μέσα από το βλέμμα της κλειδαρότρυπας.

Η προσοχή κατευθύνεται στα ερωτικοποιημένα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών της, η φαντασία δελεάζεται να οργιάσει με τις υποτιθέμενες γαργαλιστικές λεπτομέρειες του βίου τους. Ενώ το φριχτό έγκλημα γίνεται ο καμβάς πάνω στον οποίο θα ανακυκλωθούν τα χιλιοειπωμένα στερεότυπα για τις όμορφες γυναίκες.

Ποιο το θύμα και ποια η θύτης δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, οι ρόλοι μπορούν εύκολα να εναλλάσσονται. Ο πραγματικός ένοχος εδώ είναι η αδηφάγα θηλυκότητα που γίνεται αντροχωρίστρα ή απλώς προκαλεί με την ομορφιά της. Ή, τυφλωμένη από ζήλια, εξαπολύει την ανεξέλεγκτη φύση της στην αντίζηλό της, με καταστροφικά αποτελέσματα. Όσο πιο λαμπερή είναι εξωτερικά, τόσο περισσότερο σκοτάδι κρύβει μέσα της.

Και κάπως έτσι, η μιντιακή κάλυψη της ιστορίας με το βιτριόλι, γίνεται πιο τοξική και από το βιτριόλι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια