Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς εκτιμάται πως σε ολόκληρη τη Γαλλία 13 εκ. άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακής ένδειας

Άστρο φωτεινό” έγιναν για δεκάδες νοικοκυριά στην περιοχή Gironde της Γαλλίας οι απεργοί του Συνδικάτου Ενέργειας της CGT. Απευθυνόμενοι σε εκκλήσεις συμπολιτών τους που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω χρεών στην εταιρεία ηλεκτροδότησης, επανασύνδεσαν παραμονή Χριστουγέννων το ρεύμα σε 24 νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς και κινδύνευαν να κάνουν κυριολεκτικά μαύρα Χριστούγεννα. Ανάμεσά τους και μια πρόσφατα χωρισμένη μητέρα δυο παιδιών, που εγκατέλειψε το βίαιο σύζυγό της και αδυνατούσε να πληρώσει το ρεύμα, καθώς επιβιώνει με δουλειές του ποδαριού.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς εκτιμάται πως σε ολόκληρη τη Γαλλία 13 εκ. άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακής ένδειας. Αίτιο η προϊούσα ιδιωτικοποίηση των δικτύων ενέργειας και η εφαρμογή κριτηρίων κερδοφορίας και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Από το 2005 οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό έχουν φτάσει στο 35%, ενώ στο φυσικό αέριο έχουν εκτοξευθεί στο 75%, Επίσης, δεν αποκλείεται νέα αύξηση από τις αρχές του 2020.

Παράλληλα, οι απεργοί της Gironde προχώρησαν την ίδια μέρα και λίγο νωρίτερα σε στοχευμένες πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης εμπορικών κέντρων, τραπεζών και διοικητικών κτιρίων.

*Αλιευμένο από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια