Η ομάδα Τούρκων χάκερ «Anka Neferler» ανέλαβε την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα προσβασιμότητας παρουσιάστηκαν στις ιστοσελίδες της Βουλής, του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Προβλήματα, επίσης παρουσιάστηκαν και σε άλλους ιστότοπους, όπως του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στη Βουλή επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της δέχτηκε κυβερνοεπίθεση από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Αυτό το οποίο λένε υψηλόβαθμες πηγές είναι ότι η επίθεση περιορίστηκε μόνον στην υπερφόρτωση της γραμμής της ιστοσελίδας με συνέπεια την πτώση της. Επισημαίνουν δε, ότι δεν χακαρίστηκε τίποτα, ότι δηλαδή, οι δράστες δεν υπέκλεψαν κάτι, ενώ απετράπη η ανάρτηση προπαγανδιστικού μηνύματος.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες απενεργοποιήθηκε για αρκετή ώρα η ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου για λόγους ασφαλείας, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι δράστες είναι Τούρκοι χάκερ. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «παίζουν» πολύ ψηλά την επίθεση των χάκερ στις ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.

 

82338549 172884054062612 1438370825009889280 n

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια