Ο αρχικός ενθουσιασμός μετατρέπεται σε εφιάλτη για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος κλείνει σήμερα την τρίτη του ημέρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν έχει ακόμη κληθεί να αντιμετωπίσει ούτε μία τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο!

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως από την Τρίτη το απόγευμα όταν και παρέλαβε από τον Νίκο Δένδια, ο κ. Καμμένος δεν έχει φύγει καθόλου από το υπουργείο (πετάχτηκε μόνο για λίγο στο υπουργικό συμβούλιο). Ακόμη και τα βράδια διανυκτερεύει εκεί και περιμένει ανυπόμονα για το πρώτο alert από κάποια εναέρια παραβίαση ή έστω για ένα παράνομο πέρασμα κάποιας τουρκικής φρεγάτας.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού αναφέρουν πως ο κ. Καμμένος είναι πραγματικά… σκασμένος με την αδράνεια που παρουσιάζουν οι τουρκικές αρχές. Ο αρχηγός ΓΕΣ προσπάθησε να τον καλμάρει και να του ανεβάσει την ψυχολογία, λέγοντάς του πως πιθανότατα οι Τούρκοι τον φοβούνται και γι` αυτό δεν κάνουν τίποτα. Ο υπουργός, όμως, δεν παίρνει από λόγια και έχει όπως μαθαίνουμε τακτική επικοινωνία και με τον Δήμο Βερύκιο, τον οποίο ρωτάει αν είναι δικαιολογημένη αυτή η… ησυχία από τη μεριά του Ερντογάν.

Επίσης, τον παρακάλεσε σε περίπτωση που έχει κάποια κονέ με Τούρκους δημοσιογράφους ή με τον Αργύρη Ντινόπουλο, να μεσολαβήσει προκειμένου να υπάρξει κανένα θερμό επεισόδιo τύπου Ίμια για να ξεχαρμανιάσει.

Αυτά τα νέα από το «αναγκαίο… κακό» της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία, σαν πρώτο σχόλιο, θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει ξεκινήσει ελπιδοφόρα και με νέο… outfit. Τα lifestyle ρεπορτάζ πάντως για τους αριστερούς πολιτικούς (ελπίζω να συμφωνείτε) είναι εξίσου σιχαμένα με αυτά των δεξιών και ελπίζω σύντομα να αρχίσει η διαπραγμάτευση για να πάψουμε να ασχολούμαστε με τις γραβάτες που δεν υπάρχουν, τα παλτά και το αν κατεβάζει τα σκουπίδια ο Αλέξης.

Προσωπικά, θεωρώ πως η κυβέρνηση είναι δύο ταχυτήτων και δεν εννοώ «άθεοι» vs «θρησκόληπτοι», ούτε «κανονικοί» vs «ψεκασμένοι».

Υπάρχουν, όμως, νομίζω αυτοί που είναι πραγματικά έτοιμοι για δουλειά κι αυτοί που θα μας φλομώσουν στην μπαρούφα. Κοινώς θα παρακολουθήσουμε δωρεάν μαθήματα για το «πώς να απολαμβάνετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνετε από τα μάτια σας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας»*.

*Υπότιτλος του βιβλίου «Ο Πάγος» (Ξένος Μάζαρης, Στράτος Μπουλαλάκης). Από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Εξαιρετικό. Διαβάστε το.

ΥΓ1. Με αγωνία περιμένουμε να δούμε στο επόμενο «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη αν θα έχουμε νέα από τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χάθηκε στην περιοχή του Ζαππείου το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οποιοσδήποτε γνωρίζει το οτιδήποτε παρακαλούμε να ενημερώσει.

ΥΓ2. Να ευχηθούμε επίσης καλή σταδιοδρομία σε όποια καριέρα κι αν επιλέξει από εδώ και μπρος ο Λάκης Λαζόπουλος, καθώς τώρα που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι του τέλειωσαν τα… αστεία (όσα του είχαν μείνει τέλος πάντων).

ΥΓ3. Λίγα λόγια και για τον Βαρουφάκη που το παίζει γκόμενος. Το “Hotel California” το οποίο επικαλέστηκε στο CNN είναι σατανιστικό. Έχει ανάποδα μηνύματα και υμνεί τον Σατανά! Ο Βαρουφάκης είναι σατανιστής και επίσης θέλει να μας πάρει τα Cayenne (που όλοι έχουμε) και να μας δώσει Lada Niva. Να τον χαίρεστε κορίτσια…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]