Ένα από τα διάσημα γκράφιτι του street artist WD που κοσμούσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καλύφθηκε με γκρίζα μπογιά. Η αντίδραση ήταν άμεση

Γράφει η Κατερίνα Φασσέα (news247)

Μία γκρίζα απόχρωση μπογιάς ήρθε να καλύψει το γκράφιτι ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους street artists των τελευταίων ετών, του καλλιτέχνη από το Μπαλί WD(Wild Drawing), που κοσμούσε τα τελευταία χρόνια την εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).

«Είναι κρίμα αυτό που έγινε. Όχι γιατί είναι δικό μου έργο, αλλά γιατί σηματοδοτεί την νεα “κανονικότητα” γενικά, αλλά και ειδικά σε ό,τι αφορά τον δημόσιο χώρο, πλατείες, παραλίες, δάση κλπ. Το έκανα μέρα μεσημέρι, μπαινόβγαινε κόσμος και κανείς δεν ειπε κάτι αρνητικό, ίσα – ίσα. Κι αν ενοχλούσε γιατί δεν το έσβησαν 5 χρόνια τώρα; Welcome to the new “normality”», σχολίασε ο ίδιος μιλώντας στο news247.

Οι προτεραιότητες του Πολυτεχνείου εν μέσω covid… Γκρίζα γυαλιστερή λαδομπογιά (ούτε καν το χρώμα του αρχικού αρχιτεκτονικού σχεδίου) η αισθητική τους.*Το graffiti ήταν έργο του κορυφαίου WD street art

Gepostet von Grigoris Thanasoulas am Sonntag, 24. Mai 2020

Υπήρξε άμεση αντίδραση, αφού πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μέσω της τέχνης του, ο WD μετατρέπει το άχρωμο βαρετό τσιμέντο σε έργα τέχνης.

Πάνω στο γκρίζο τσιμέντο που κάλυψε το γκράφιτι, γράφτηκε το εξής: “This wall used to have art!” (Αυτός ο τοίχος είχε τέχνη!).

Σβήστηκε γκράφιτι του διάσημου street artist

Ο καλλιτέχνης από το Μπαλί που τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα, WD, κρύβεται πίσω από πολλά διάσημα γκράφιτι της Αθήνας, ένα εκ των οποίων και η κουκουβάγια του Μεταξουργείου, που έγινε viral παγκοσμίως, με τίτλο “Knowleadge speaks – Wisdom listens” – κατά το ρητό του Τζίμι Χέντριξ. Έχε δημιουργήσει ακόμα και το εμβληματικό έργο “No Land for the Poor” στα Εξάρχεια, το οποίο ο καλλιτέχνης είχε αφιερώσει στους φτωχούς και τους άστεγους της Ελλάδας και όλου του κόσμου. “Δεν είναι αόρατοι”, είχε γράψει.

Knowledge speaks – Wisdom listens, Athens 2016Owl symbolizes wisdom and at the same time is a symbol of the goddess…

Gepostet von WD street art am Donnerstag, 16. November 2017

No land for the Poor, Athens 2015Dedicated to the Poor and Homeless in Greece and around the Globe.They are not invisible!!instagram.com/wd_wilddrawing

Gepostet von WD street art am Sonntag, 12. Juli 2015

 

“Φωτιά και νερό”

Four Elements, Fire x Water Athens Greece 2017

Four Elements, Fire x Water Athens Greece 2017WD street art x iliosporoiinstagram.com/wd_wilddrawing

Gepostet von WD street art am Mittwoch, 21. Juni 2017

 

“Η Αλίκη”

 

https://www.instagram.com/p/BX95V4RAziz/?utm_source=ig_embed

O WD έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ή φεστιβάλ σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ ενώ έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς εκδόσεις για τη street art.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια