Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, με σχετική της ανάρτηση ενημερώνει για τρανσφοβικό περιστατικό, που συνέβη στην ίδια, σήμερα στην τράπεζα Eurobank, όπου βρέθηκε εκεί για να διορθώσει τα στοιχεία της.

Η υπάλληλος χρειαζόταν να κάνει μία απλή αντικατάσταση ταυτότητας, πράγμα που αδυνατούσε να κάνει, ζήτησε τη δικαστική απόφαση, που σύμφωνα με τον Νόμο 4491/2017 για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, είναι απόρρητη, ενώ έκανε επανειλημμένως misgendering αποκαλώντας τη Γαλανού «κύριε» .

Δυστυχώς, μόλις δύο μέρες μετά την καταψήφιση της συνταγματικής απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή/και χαρακτηριστικών φύλου, η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει το επείγον και δίκαιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όπως αναφέρει η ίδια η Μαρίνα Γαλανού συνέβη το εξής:

“Η υπάλληλος, τουλάχιστον τέσσερις φορές, παρότι έβλεπε την ταυτότητά μου, που πλέον έχει τα γυναικεία στοιχεία, παρότι είχε μπροστά της τη δικαστική απόφαση μεταβολής των στοιχείων μου, που λέει με σαφήνεια, ότι τα στοιχεία μεταβάλλονται από Χ σε Υ, επέμενε, και επιδεικτικά με έλεγε κύριο. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ψυχοφθόρο είναι αυτό, όχι μόνο εγώ, όλα τα τρανς άτομα στις διάφορες υπηρεσίες. Να επισημάνω ότι αυτήκοος μάρτυρας όσων διημείφθησαν, ήταν ο δικηγόρος μου, Βασίλης Σωτηρόπουλος, που τον είχα στο τηλέφωνο και άκουγε όλα όσα συνέβαιναν. Και, βεβαίως, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα, άρνησης συναλλαγής και προσβολής προσωπικότητας.”

 

*Από το antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια