Νέο παραλήρημα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, στη συζήτηση για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Ο Βελόπουλος έκανε… ντρίμπλα στο κύριο θέμα, στο οποίο έκανε ελάχιστες αναφορές. Αντιθέτως, επέλεξε να ξεδιπλώσει τη φασιστική ρητορική του προς τους φοιτητές και τους πρόσφυγες.

«Μην τους πηγαίνετε στις τοπικές κοινωνίες, πηγαίνετέ τους στα νησιά. Χτίστε τείχος. 30 δισεκατομμύρια ευρώ πλήρωσε ο ελληνικός λαός για τον Ιμπραήμ και τον Χασάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής για τα όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ: «Ντρέπομαι ως βουλευτής να βλέπω βουλευτές, την ώρα που παρανομούν 100 άπλυτοι, 100 αναρχοάπλυτοι, 100 τραμπούκοι μέσα στο Πανεπιστήμιο. Αυτός που έχει μολότοφ και υλικό πολέμου μέσα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, είναι αναρχοάπλυτος, είναι τραμπούκος και τέλος».

Παράλληλα, δεν δίστασε να κάνει και… στυλιστική παρέμβαση προς τους βουλευτές, καλώντας τους να μην ντύνονται όπως όταν πηγαίνουν στην παραλία. «Θέλω να κάνω μια έκκληση, μία παράκληση. Ο κανονισμός της βουλής λέει να ντυνόμαστε ευπρεπώς. Και εδώ μέσα κυκλοφορούν άνθρωποι λες και πηγαίνουν στην παραλία. Κύριοι έχουμε τηλεόραση. Μας βλέπει ο κόσμος. Αριστερός δεν σημαίνει ότι είναι άπλυτος. Είναι απίστευτα αυτά. Ας εφαρμόσουμε τον κανονισμό».

*Από το documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια