Με κείμενό τους οι κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στις φυλακές εν μέσω πανδημίας, ειδικά μετά και τον θάνατο κρατούμενης στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας που είχε συμπτώματα κορωνοϊού και ζητούν άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών.

Το κείμενο των κρατουμένων όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων:

Οι κρατούμενοι των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, με ανησυχία παρατηρούμε, την εξέλιξη της φονικής επιδημίας (covid 19) από την έναρξή της και έπειτα, όπου μας κοινοποιήθηκαν τα πρωτοφανή και ακραία μέτρα που αφορούν την διακοπή κάθε επίσκεψης (συγγενείς, δικηγόροι)
αλλά και προμήθειας αγαθών (τροφή , ρουχισμός κ.α).

Πέραν όλων αυτών των περιορισμών, ουδεμία ανακουφιστική πράξη αντισταθμιστικού χαρακτήρα (υπέρ μας δηλαδή) δεν έλαβε χώρα παρά μόνο οι προαναφερθέντες περιορισμοί , σε ένα ήδη εξ’ ορισμού περιορισμένο περιβάλλον! Δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης πρόνοια από τους ιθύνοντες , ως αντιστάθμισμα όλως αυτών των επιπλέον περιορισμών που εσχάτως μας δοκιμάζουν.

Υπήρχε βέβαια μια συνεχής και επί τούτου πληροφόρηση , δήθεν περί αποσυμφόρησης , λόγω της έλευσης του Κορωνοϊού και του κινδύνου που ελλοχεύει σε περίπτωση διασποράς του ιού εντός των τειχών. Βέβαια, έστω και αργά, καταλαβαίνουμε ότι όλη αυτή η διασπορά, όχι του
Κορωνοϊού, αλλά των ψευδών πληροφοριών περί ψήφισης του αποσυμφορητικού, είχε ως στόχο εκ των πραγμάτων, τον καθησυχασμό με τον πιο ανήθικο και ποταπό τρόπο των κρατουμένων και των οικογενειών τους , που ανησυχούν κάθε λεπτό που περνά , μιας και γνωρίζουν ακριβώς τί συμβαίνει εντός των φυλακών , και πόσο ανύπαρκτα είναι κάθε ένα από τα υποτιθέμενα «υπαρκτά» μέτρα που ελήφθησαν!

Επίσης, για να μην επικαλεστείτε ποτέ “άγνοια”, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν φυτρώσαμε, έχουμε οικογένειες πίσω μας και ανθρώπους, που τους αγαπάμε και μας αγαπούν! Κι αυτό το λέμε έτσι και ας το πάρει ο αέρας…

Η φυλακή δεν απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από το υλικό που παρουσιάζουν τα καθεστωτικά εντεταλμένα ΜΜΕ της κυβέρνησης που λειτουργούν ως φερέφωνα και αποπροσανατολιστικοί επιχειρησιακοί βραχίονες του καθεστώτος. Υπάρχουν και κακοί άνθρωποι στη φυλακή, όπως παντού άλλωστε. Μετά λόγου γνώσεως όμως, η συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από φτωχοδιαβόλους που έσπασαν το τζάμι που τους χώριζε από το καρβέλι ψωμί που «λύγισε» τα μάτια τους και έκανε το στομάχι τους να «τραγουδά».

Δεν έχει πια Φλώρους, Τζοχατζόπουλους, Παπαγεωργοπουλους, Γιάννους, και ένα σωρό άλλους, που φροντίσατε μετά την εκλογή σας να απαλλαγούν από τα δεσμά τους. Οι φυλακές ασφυκτιούν από Γιάννηδες Αη-Γιάννηδες , που οι πολιτικές σας φυλάκισαν!!!

Στις 30/3/2020 επισκέφτηκε το «ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΗΡΙΟ» του Κορυδαλλού , η Σοφία Νικολάου (Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής). Στη συνάντηση αυτή η κυρία Νικολάου, επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για να μας πείσει ότι ο αποσυμφορητικός νόμος έως την Παρασκευή το ανώτερο θα έχει ψηφιστεί και ακόμα ψηφίζεται…

Οι κρατούμενοι της Ελληνικής Επικράτειας εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την αποστολή αναλώσιμων αχυρανθρώπων από τα αρμόδια Υπουργεία που κομίζουν ψεύτικες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες σε μελλοθάνατους! Αυτές οι συγκεκριμένες πράξεις, εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από τον νομοθέτη ως ειδεχθή εγκλήματα!

Δεν ζητήσαμε τίποτα και αν ζητούσαμε αυτό θα ήταν ειλικρίνεια , φιλότιμο και έστω την προσήκουσα ευθιξία . Τώρα δε, όσον αφορά τις δηλώσεις για απολυμάνσεις, υγειονομικό υλικό, αλλά και των «μεγάλο αγώνα δρόμου» που υποτίθεται ότι κάνουν, θα θέλαμε να μην το σχολιάσουμε, γιατί θα “στεναχωρηθούμε” …

Επειδή η εκδικητικότητα και η μη Δημοκρατική συμπεριφορά τούτης της κυβέρνησης των “αρίστων” ξεχειλίζει, δεν θα προβούμε σε καμία κίνηση από αυτές που πολύ θα επιθυμούσαν να προβούμε προς το παρόν! Από σήμερα θα πάψουμε να εργαζόμαστε, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που αφορούν την προάσπιση της υγείας και ας φροντίσουν οι ιθύνοντες για τα περαιτέρω …

Επίσης, με δικηγόρους που η κύρια ασχολία τους είναι το Ενωσιακό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα προσφύγουμε στο σύνολό μας , μαζικά, αποτείνομενοι στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς, “βοηθώντας” σας στην ουσία να κατέχετε παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ κατά τη διακυβέρνηση σας, στα θέματα που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την προάσπιση τους. Αποζητώντας ανθρωπιά, Δικαιοσύνη και Ελευθερία – όπου η τελευταία δύναται να αποδοθεί – προστατεύοντας το αγαθό της ζωής ως “κόρη οφθαλμού”!

Την ειρηνική αυτή διαμαρτυρία μας, την αφιερώνουμε “τιμής ένεκεν” στη δολοφονημένη από την κρατική αναλγησία συγκρατούμενή μας Α.Ψ και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τις γυναίκες κρατούμενες του Κορυδαλλού και του ελαιώνα Θήβας, που μάχονται εξαρχής!

Ζητούμε την άμεση αποσυμφόρηση των κολαστηρίων της επικρατείας, μήπως και προλάβουμε – έστω και τώρα – τα χειρότερα. Ζητώντας επίσης ευγενικά από το αρμόδιο Υπουργείο, να μην στείλει ξανά εν είδει καθησυχασμού, άτομα τα οποία κομίζουν υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρούν, διότι θα χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητοι, όπως η Γενική Γραμματέας του Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Όλα όσα ζητούμε παρακάτω, δεν κοστίζουν τίποτα άλλο, παρά μόνο καλές προθέσεις και ανθρωπιά, τις οποίες και την οποία, με συντριβή διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι δεν έχετε!

ΖΗΤΟΥΜΕ :

● Την άμεση αποφυλάκιση όσων έχουν εκτίσει το 1/3 ή Θέλουν ένα χρόνο να το συμπληρώσουν ως πραγματική έκτιση.

● Άμεση αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές έως 5 έτη.

● Άμεση αποφυλάκιση των ευπαθών ομάδων , με χρήση των άρθρων 110α και 105 του Ποινικού Κώδικα.

● Επανεξέταση του χώρου κράτησης νοσούντων κρατουμένων με κορωνοϊό , από κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων και γιατρών.

● Εξέταση των ύποπτων συμπτωμάτων κατά προτεραιότητα.

● Απολύμανση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

● Πρόσβαση σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και υγειονομικά υλικά.

● Άμεση και αναλυτική ενημέρωση των κρατουμένων, από ειδικούς ιατρούς για τα μέτρα που ελήφθησαν και για αυτά που πρόκειται να ληφθούν.

● Να δοθεί προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την εξέταση από τον φονικό ιό.

● Να περιοριστεί ο αριθμός του διοικητικού και οργανικού προσωπικού, (φύλακες και διοικητικοι), που εργάζονται αυτό το διάστημα στο κατάστημα , μειώνοντας τις πιθανότητες διασποράς του ιού.

● Διακοπή των μεταγωγών, μέχρι την λήξη του συναγερμού από τον ιό, όσες δε αφορούν 18μηνο να τηρούνται οι 14 ημέρες καραντίνας σε ξεχωριστό χώρο!

● Άμεση αποφυλάκιση των προφυλακισμένων με χρήση του γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) ή και χωρίς αυτό σε κατ οίκον περιορισμό, για όλα τα μη ειδεχθή αδικήματα!

Παρακαλούμε , όπως μας ενημερώσετε εγγράφως δια μέσω του Διευθυντή του καταστήματος, για τις προθέσεις σας!
Ο ειρηνικός αγώνας μας, που αφορά την ίδια τη ζωή και την προστασία της, θα έχει κλιμακούμενο χαρακτήρα …
Ο αγώνας μας επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά είναι ειρηνικός!

ΜΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΌΠΛΟ ΜΑΣ !

ΠΤΈΡΥΓΕΣ : Α , Β , Γ , Δ , Ε , ΣΤ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια