Τη θέση ότι οι προσαγωγές πατέρα και γιου σε ταράτσα κτιρίου στο Κουκάκι έγιναν σε δημόσιο χώρο και, συνεπώς, ήταν νόμιμες εκφράζει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, γνωστός για τις ακροδεξιές αυταρχικές του απόψεις. Είναι ο ίδιος που παλιότερα είχε χαρακτηρίσει σκουπίδια τους ανθρώπους και τις καταλήψεις στα Εξάρχεια κι ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου έλεγε ότι οι φυλακές είναι έτοιμες.

Σήμερα, μιλώντας στο ethnos.gr, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι «οι ταράτσες είναι δημόσιος χώρος, συνεπώς μπορεί η Αστυνομία να προσαγάγει και να συλλάβει άτομα που θεωρεί ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα. Αντιθέτως, δεν μπορεί η Αστυνομία να μπει σε κάποιο σπίτι χωρίς άδεια εισαγγελέα (εκτός και εάν συντελείται κακούργημα). Όπως και δεν μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας, επειδή στην αρχή δεν είχαν άδεια εισαγγελέα και επειδή δεν γινόταν εντός του κάποιο κακούργημα».

Στην ερώτηση για τις καταγγελίες περί βίαιης προσαγωγής του γιου της οικογένειας ο κ. Μπαλάσκας δηλώνει ότι «η αξιοπιστία των καταγγελλομένων ελέγχεται και θα διερευνηθεί. Το κατά πόσο δηλαδή υπήρξε ή όχι υπέρβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς. Σε κάθε περίπτωση κατά τη σύλληψη ή προσαγωγή είναι υποχρεωτική η ακινητοποίηση και η χειροπέδηση. Αυτή είναι η αστυνομική πρακτική που διδάσκεται και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τη χειροπέδηση απαγορεύεται οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια. Να σημειώσουμε ότι η πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκκενώσεις κτιρίων έγινε παρουσία εισαγγελέα».

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν, πάντως, ότι οι εικόνες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει προβληματισμό και στην ΕΛ.ΑΣ. και ότι εξετάζεται να ελεγχθούν για υπέρβαση καθήκοντος αστυνομικοί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X