Η πρωτοβουλία φέρει το όνομα Homesafe και ανήκει σ’ έναν ντόπιο, ο οποίος σκέφτηκε ένα τρόπο ώστε να επιστρέφουν οι γυναίκες πίσω στο σπίτι τους με ασφάλεια, μετά την έξοδο τους σε μπαρ και παμπ.

Με φόντο τη φρικτή δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ στο Νότιο Λονδίνο, ο εμπνευστής του εγχειρήματος εν ονόματι Τζέι Λιντς απευθύνθηκε στην εταιρεία ταξί City Cabs με το αίτημα να δημιουργηθεί και δοκιμαστεί ένα σύστημα στο οποίο οι γυναίκες θα γυρίζουν πίσω στο σπίτι τους με ασφάλεια και δωρεάν.  

Για την υλοποίηση του σκοπού ο κάτοικος της συνοικίας Λιθ έχει ξεκινήσει έρανο μέσω της πλατφόρμας GoFundMe, στην οποία οι δωρεές που αποστέλλονται θα δίνονται για την κάλυψη των εξόδων.

«Η πλειοψηφία των στενότερων φίλων και της οικογένειάς μου είναι γυναίκες. Θα ήθελα να μπορούν να φτάσουν στο σπίτι τους ή σ’ ένα ασφαλές μέρος χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τα χρήματα που πρέπει να δώσουν», ανέφερε μιλώντας στην ιστοσελίδα Edinburgh Live, ο Τζέι Λιντς, εξηγώντας ταυτόχρονα τον λόγο που θέλει η διαδικασία να είναι δωρεάν.

Από τη μεριά της η εταιρεία τόνισε ότι θα χαρεί πολύ να υποστηρίξει την πρωτοβουλία. Επισήμανε ότι όλα τα ταξί της είναι πλήρως και άμεσα ανιχνεύσιμα, ενώ το όνομα του οδηγού γίνεται γνωστό στο άτομο που κάνει την κράτηση από πριν. Δίνεται επίσης η δυνατότητα οι πληροφορίες αυτές να σταλούν σε άτομα του περιβάλλοντος της πελάτισσας, εφόσον το ζητήσει.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι αν κριθεί απαραίτητο, οι τηλεφωνητές/τριες της είναι εκπαιδευμένοι να μιλούν στο τηλέφωνο με τη πελάτισσα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής για την άφιξη του ταξί.

Να σημειώσουμε ξανά ότι η πρωτοβουλία έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απαγωγή και δολοφονίας της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ στο Νότιο Λονδίνο. Η επίθεση συνέβη κατά την επιστροφή της στο σπίτι με τα πόδια λίγο μετά τις 9 το βραδύ, όταν έφυγε από το σπίτι φίλων. Για την υπόθεση κατηγορείται 48χρονος αστυνομικός και πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης και γυναικοκτονίας.

Όπως έγινε γνωστό με αφορμή το περιστατικό, τον τελευταίο χρόνο στην Αγγλία έχουν δολοφονηθεί συνολικά 118 γυναίκες και κορίτσια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια