Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Τerra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η κατάληψη που λειτουργεί από το 2004 και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαγεωργίου με Ολύμπου, στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς και πολύ κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, είναι μια από τις λίγες εναπομείνασες καταλήψεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη είναι εκτός ελέγχου με ευθύνη της κυβέρνησης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να συνεχίσει τις κατασταλτικές του πρακτικές εκκενώνοντας καταλήψεις.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο της κατάληψης πριν την περίοδο της πανδημίας, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά λειτουργούσε μεταξύ άλλων δράσεων συνεργατική κουζίνα για τους άπορους, γινόταν συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις κρατούμενες της Π. Ράλλη ενώ παράλληλα πραγματοποιούνταν αντιφασιστικές δράσεις, δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και άλλες ενάντια στην λεηλασία της φύσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Πηγή: Alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια