Μεγάλες ανακατατάξεις στη λίστα του Bloomberg με τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη να ζεις εν μέσω πανδημίας έφερε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κατάταξη που επικαιροποιεί το Bloomberg κάθε μήνα και αποτυπώνει ποιες χώρες διαχειρίζονται καλύτερα την πανδημία, η Ελλάδα υποχώρησε 19 θέσεις από τις 23 Νοεμβρίου. Ως αιτίες για αυτό αναφέρονται η μεγάλη άνοδος των θανάτων στην χώρα μας και το αυστηρό lockdown που παρατάθηκε έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Από τις 53 χώρες της λίστας, η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση, πάνω μόνο από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό.

Μάλιστα, η χώρα μας έχει και μια αρνητική πρωτιά, αφού παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας, της τάξης του 6,3%.

Οι καλύτερες χώρες

Η Νέα Ζηλανδία -με τα κλειστά της σύνορα, τις συμφωνίες για εμβόλια και την εξάλειψη του ιού στην κοινότητα- παραμένει το Νο1 της κατάταξης τον Δεκέμβριο με την Ταιβάν να πλησιάζει στη 2η θέση καθώς η έλευση της βαρυχειμωνιάς δυσκόλεψε χώρες που βρίσκονταν προηγουμένως στις κορυφαίες θέσεις, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Αυστραλία, Νορβηγία και Σιγκαπούρη συμπληρώνουν την πεντάδα των καλύτερων χωρών για να ζεις εν μέσω πανδημίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια