υ που δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίηση της για την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα από τα «Νέα» μετά την περίπτωση λογοκρισίας που δέχτηκε, θεωρώντας παράλληλα πως το να είναι κάποιος καταθλιπτικός είναι κατηγορία.

Η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της για την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα πως «δεν θα λείψει από κανέναν. Ούτε καν από την Κουμουνδούρου. Τους αρκεί ο Πολάκης».

Σε απάντηση του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου «ποιος καλέ;» θέλοντας να μάθει σε ποιον απευθύνεται, εκείνη συνέχισε με το ντροπιαστικό σχόλιο «η καταθλιπτική» θεωρώντας προφανώς πως ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποτελεί κατηγορία και είναι κατακριτέος, στιγματίζοντας τους ανθρώπους που βασανίζονται καθημερινά από την σοβαρή αυτή ψυχική ασθένεια.

Τότε σε νέα της ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα έσπευσε να της εξηγήσει τι σημαίνει το να είσαι καταθλιπτικός σε αντίθεση και πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις σε αντίθεση με την ευκολία με την οποία η Λίνα Κλείτου χρησιμοποίησε τη λέξη αυτή.

«Είμαι καταθλιπτική κι αυτό είναι στίγμα σύμφωνα με την Λίνα Κλειτου. Τής εύχομαι ολόψυχα να μην παλέψει ποτέ με αυτό τον δαίμονα που λέγεται “κατάθλιψη” » έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Πηγή: Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια