Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, το Σιν Φέιν είναι με βεβαιότητα το πρώτο κόμμα στην Ιρλανδία. Ιστορική στιγμή για το πάλαι ποτέ πολιτικό σκέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (Irish Republican Army, IRA), του οποίου η ηγέτις, Μαίρη Λου ΜακΝτόναλντ, ήδη ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφές με μικρότερα αριστερά κόμματα και διερευνά την πιθανότητα αριστερής κυβέρνησης συνεργασίας.

Στο ποσοστό που τους έδινε το χτεσινό έξιτ πολ θρίλερ, με 22,2% και 22,1% τα δύο κεντροδεξιά κόμματα (Φάιν Γκέιλ και Φιάννα Φάιλ) που εναλλάσσονταν στην εξουσία μέχρι σήμερα, Όλο το περιθώριο λάθους του έξιτ πολ πήγε, όπως φαίνεται, στο Σιν Φέιν, το οποίο και μπορεί τώρα να συζητά για συνεργασία με τους Πράσινους (7,4%), τους Εργατικούς (4,1%) και τμήμα των ανεξαρτήτων (12.1%). Παρ’ ότι οι αναλυτές θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση, με όσα έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, να σχηματιστεί κυβέρνηση, η Μαίρη Λου ΜακΝτόναλντ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Ανησυχία για την πολιτική του Σιν Φειν στο θέμα της στάσης της Ιρλανδίας στο Μπρέξιτ, καθώς δεν είναι πια τόσο μακρυνή η πιθανότητα σχηματιαμού κυβέρνησης, εκφράζουν ήδη βρετανικές πηγές.

Με το τραγούδι Hello Mary Lou του Ρίκυ Νέλσον την υποδέχτηκαν οι οπαδοί της, και έτσι χαιρέτησε τη νίκη και του τουίτερ του κόμματος.