Ιερείς σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα κοινωνούσαν πιστούς από την πίσω πόρτα κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω πανδημίας.

Στην Αθήνα ιερέας στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι κοινωνούσε παιδάκια μαζί με τον πατέρα τους από την πίσω πόρτα της εκκλησίας.

Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, μέσα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης , βρέθηκαν παράνομα πιστοί στους οποίους προσέφερε τη Θεία Κοινωνία ο ιερέας του ναού.

Μετά τις σφοδρες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα δύο περιστατικά αλλά και την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας που ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας καθώς όπως αναφέρει αυτά θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια