“Εμείς που δίνουμε τη μάχη, βέβαια είμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν είμαστε αναλώσιμοι», τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής 22 Μάρτη σε εκπομπή του «Mega» για τον κορωνοϊό.

Δίνοντας την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί, ο Η. Σιώρας σημείωσε ότι «από τα 624 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, περίπου 65 είναι υγειονομικοί, δηλαδή πάνω από το 10%, γεγονός που είναι λίγο ανησυχητικό και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τη διασπορά μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ συναδέλφων. Άρα» συμπλήρωσε «πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας πάρα πολύ καλά».

«Οι μάσκες και οι μπλούζες υψηλής προστασίας», επισήμανε, «είναι λιγοστές. Εκείνο που είναι επιτακτικό να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία», συνέχισε, «είναι να μην υπάρξει ανάμιξη περιστατικών, ύποπτων ή βεβαιωμένων κρουσμάτων, με τους υπόλοιπους ασθενείς που έρχονται και αναμιγνύονται στη γενική εφημερία με κόσμο ανύποπτο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα αναγκαία υλικά πρέπει να έρθουν πολύ γρήγορα», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «επειδή οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές, όπως οι ειδικοί αναφέρουν, αυτό το προσωπικό για τις ΜΕΘ, και τις κρατικές ΜΕΘ, πρέπει να έρθει άμεσα, καθώς και να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ αλλά και των εργαστηρίων που κάνουν τα τεστ».

 

Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια