Η ΒΙΟΜΕ μας χρειάζεται και τη χρειαζόμαστε. Είναι το μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα και δείχνει τον δρόμο για το πώς θα έπρεπε να είναι οι σχέσεις εργασίας. Χωρίς ιεραρχία μεταξύ των εργαζομένων, με ισότιμες σχέσεις, συλλογικές αποφάσεις και κύριο χαρακτηριστικό την αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα η ΒΙΟΜΕ κατορθώνει να δίνει το παράδειγμα και έξω από τα τείχη, προβαίνοντας σε πληθώρα δράσεων αλληλεγγύης, όπως πρόσφατα που παρέδωσε πάνω από 1.500 σαπούνια και κρεμοσάπουνα στους πρόσφυγες της Μόριας.

Από τα τέλη Μαρτίου η ΒΙΟ.ΜΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς στις 30 Μαρτίου συνεργείο της ΔΕΗ, συνοδευόμενο από τα ΜΑΤ έκοψε την ηλεκτροδότηση της μονάδας.

“Προσπαθούμε με κάθε μέσο να μη σταματήσει η παραγωγή των προϊόντων μας, τα οποία τη δεδομένη στιγμή είναι ύψιστης ανάγκης για την κοινωνία. Με τη δίχως τέλος συνεισφορά από την αλληλεγγύη, μπορούμε να βρισκόμαστε κανονικά στο εργοστάσιο και προς το παρόν να εξυπηρετούμε όλους εσάς που στηρίζετε τον αγώνα μας αγοράζοντας τα προϊόντα μας”, σημειώνουν οι εργαζόμενοι που διαμηνύουν ότι “η ΒΙΟΜΕ δεν κλείνει για δύο καλώδια λένε”, και διενεργούν τη καμπάνια #power2viome με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για ν’ αποκτήσουν δική τους γεννήτρια.

Για σήμερα επίσης απευθύνουν κάλεσμα για ημέρα αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, στο οποίο προτρέπουν τον κόσμο να γράψει σε ένα χαρτόνι κάποιο σύνθημα για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο και να δημοσιεύσει φωτογραφία στα social media. Μία πρακτική που έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για τις διεκδικήσεις που αφορούσαν την ενίσχυση του ΕΣΥ.

“ΔΕΗ και δικαστές ακούστε το καλά η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά”, είναι ένα από τα συνθήματα που προτείνουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ σε περίπτωση που δεν μας έρχεται έμπνευση.

Αναλυτικά το κάλεσμα

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/04 ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ #power2viome

1. Γράφετε σε ένα χαρτόνι κάποιο σύνθημα για τη ΒΙΟΜΕ.

Αν δεν σας έρχεται κάτι, στο τέλος σας έχουμε προτεινόμενα συνθήματα.

2. Βάζετε στο τέλος το hashtag #power2viome και οτιδήποτε άλλο.

Αν θέλετε ζωγραφίζετε κάτι. Αν θέλετε βάζετε στο χαρτόνι, σε κάποιο ωραίο φόντο, ή το κρατάτε ή το κρατάτε φορώντας μάσκα ή ακόμα και ποζάρετε με το ζωάκι συντροφιάς σας ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε.

3. Το βγάζετε φωτογραφία.

4. Την Τετάρτη από τη 1 το μεσημέρι και μετά το ανεβάζετε στον προσωπικό σας λογαριασμό στα social
Συντονιστείτε στις σελίδες facebook της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ, του Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη ή του Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη και απολαύστε το συλλογικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα συνθήματα

Μπορείτε να κάνετε αντιγραφή, επικόλληση και να τα δημοσιεύσετε από τον προσωπικό λογαριασμό. Μην διστάσετε να προσθέσετε και άλλα!

· ΔΕΗ και δικαστές ακούστε το καλά η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά #power2viome

· Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει εργοστάσιο με καθαριστικά εν μέσω πανδημίας.
Μήπως δεν τους νοιάζει και τόσο η υγεία; #power2viome

· Η ΒΙΟΜΕ δεν κλείνει για 2 καλώδια
Ρεύμα στην ΒΙΟΜΕ με κάθε μέσο #power2viome

· Οι ΜΑΤατζήδες μπορούν να συγκεντρωθούν για να κόψουνε το Ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ

Οι εργάτες δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια