Σοκαριστικά τα στοιχεία νέας μελέτης από την οποία προκύπτει πως περίπου 5,4 εκατομμύρια πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών έμειναν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ ανθρώπων που έμειναν ανασφάλιστοι εξαιτίας της απώλειας θέσεων εργασίας.

Όπως γράφει η Σέριλ Γκέι Στόλμπερκ στους New York Times, στη μελέτη διαπιστώνεται πως η αύξηση των απολυμένων και ανασφάλιστων εργαζομένων την περίοδο αυτών των τριών μηνών εκτιμάται ότι ανήλθε σχεδόν στο ποσοστό του 40% και όπως αναφέρει πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση ακόμα και από εκείνη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 2008 και του 2009, όταν 3,9 εκατ. άτομα έμειναν χωρίς ασφάλιση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όπου εξετάζονται οι επιπτώσεις της πανδημίας σε απολυμένους κάτω των 65 ετών ανά πολιτεία, το 46% από όσους έχασαν την ασφάλισή τους βρίσκεται σε πέντε πολιτείες: στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας.

Μόνο στο Τέξας, ο αριθμός των ανασφάλιστων αυξήθηκε από περίπου 4,2 εκατομμύρια σε σχεδόν 4,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έρευνα, που δείχνει ότι 3 στους 10 κάτοικοι της πολιτείας δεν έχουν πλέον περίθαλψη.

Στις 37 πολιτείες, που επέκτειναν το αμερικανικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας Medicaid βάσει σχετικού νόμου, το 23% των απολυμένων έμειναν ανασφάλιστοι. Το ποσοστό ήταν σχεδόν διπλάσιο (43%) στις 13 πολιτείες που δεν προχώρησαν σε επέκταση του προγράμματος, όπως οι Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια