O Kυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στην Κέρκυρα, προδικάζει ότι η περιοχή του Ερημίτη στο νησί θα καεί, οπότε η σωτηρία της είναι η ανοικοδόμηση του τουριστικού Kassiopi Project

Είναι το γνωστό νεοφιλελεύθερο επιχείρημα που καθιστά εν τη γενέσει του καταστροφικό ό,τι αντίκειται στα ιδιωτικά συμφέροντα για να εξασφαλίσουν κέρδη.

“Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε” “θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος” πρόσθεσε κάποιος από το κοινό του. Αυτό το απίστευτο επιχείρημα έφερε ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες του με τους πολίτες. Μιας και θα καεί κάποτε, τουλάχιστον να κάνουμε την επένδυση…

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ιδιωτικά συμφέροντα υπό την προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δρουν εις βάρος της φύσης και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Γιατί όταν η φύση καταστρέφεται, ή δεν αξιοποιείται προς όφελος των πολιτών, τότε το τίμημα είναι ακριβό και το πληρώνουν αποκλειστικά οι κοινωνίες.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στον τόπο του τουριστικού Kassiopi Project, για την έναρξη των εργασιών δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο πρώτος μάλιστα συνέστησε περιχαρής τους πέντε συμβούλους, οι οποίοι «αποστάτησαν» από την παράταξη του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, επειδή διαφωνούσε για την επένδυση στην Κασσιόπη.

Όσο για τον Χάρη Θεοχάρη, συνέβαλε τα μάλα στην ανάδειξη του ακραιφνούς ιδεολογικού αφηγήματος του πρωθυπουργού για την αναγκαιότητα της ιδιωτικής επένδυσης στην Κέρκυρα, λέγοντας με ενθουσιασμό «Κύριε πρόεδρε, δύο με τρεις υπάλληλοι για κάθε πελάτη που θα έρχεται εδώ».

Όσο για τους διαμαρτυρόμενους και για τους λόγους που αντιστέκονται απέναντι στο έργο και διαδήλωσαν στον τόπο, καμία αναφορά, ουδέν πλάνο προβλήθηκε από τα μπουκωμένα προσφάτως με χρήματα του ελληνικού λαού τηλεοπτικά κανάλια με πρωτοστατούντα την ΕΡΤ.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος, του φυσικού κάλλους της πατρίδας, η  εξυπηρέτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων εις βάρος του λαού, είναι η ισχυρή πολιτική αντίληψη που διαπνέει το γκουβέρνο Μητσοτάκη και δεν παύει να το αποδεικνύει καθημερινά μετερχόμενο όλα τα μέσα.

ΑΥΓΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X